Surhuisterveen - Buurtbewoner neergeslagen door inbreker

Bij horecagelegenheid ‘It Stee’ aan De Kolk werd zondag 10 maart ingebroken. Toen een alerte buurman de inbreker probeerde vast te grijpen, werd hij hardhandig neergeslagen. Door de klap viel de man op de grond, waardoor de inbreker wist te ontkomen.

Update Dertien tips, met name over de auto en de jas van één van de inbrekers. Meer informatie blijft welkom.

Op bewakingsbeelden is te zien hoe de man rond 05.00 uur bij het eetcafé verschijnt. Met behulp van een stoeptegel slaat hij een ruit kapot en kan hij naar binnen.

Opvallende jas Bekijk groot formaat
Opvallende jas

De man doorzoekt binnen het pand, maar neemt uiteindelijk niets mee. Op de beelden is zijn gezicht minder goed te zien, maar zijn kleding gelukkig wel. Op zijn linkermouw zit een opvallend embleem, maar ook op zijn rug zitten twee tekens in de vorm van een E.

Bekijk groot formaat

Vermoedelijk is de man tussen de 20 en 25 jaar oud, met een lichte huidskleur en een tengere lichaamsbouw. 

Herkent u deze man of weet u waar hij verblijft? Geef uw tip door aan de politie. 

Tweede inbraak in korte tijd Bekijk groot formaat
Tweede inbraak in korte tijd

Het is niet de eerste keer dat er bij de horecagelegenheid werd ingebroken. Op woensdagavond 20 februari rond 22.00 uur was het ook al mis. Dit keer breken twee mannen in en maken ze een groot geldbedrag buit.

Bekijk groot formaat

Ook reed een auto opvallend langzaam voorbij. Deze auto komt een tweede keer in beeld kort nadat de daders zijn gevlucht.

Heeft u iets van deze inbraken gezien of weet u meer over de daders en/ of de passerende auto? Neem contact op met de politie. 

© AVROTROS / Landelijke Eenheid