Tilburg - Daders van babbeltruc gezocht

Vermoedelijk dezelfde drie personen hebben in Tilburg twee vrouwen door middel van een babbeltruc beroofd van hun pinpas. Eerder wisten ze hun pincode al af te kijken, waardoor ze direct geld konden opnemen.

Update Dankzij uw informatie is in ieder geval een van de drie zakkenrollers herkend die in Tilburg actief waren. Snel resultaat dus, maar de andere man en vrouw worden nog gezocht!

Heeft u informatie die misschien kan helpen bij het oplossen? Geef uw tip dan hier rechtstreeks door aan de rechercheurs van deze zaak!

In het Kruidvat Bekijk groot formaat
In het Kruidvat

Op dinsdag 3 oktober 2017 gaat een 67-jarige mevrouw langs bij het Kruidvat. Ze gaat bijna op vakantie en heeft nog wat spulletjes nodig. Tijdens het afrekenen toetst ze haar pincode in, en terwijl haar pas nog in de automaat zit, krijgt ze een duw. Het lijkt of de man achter haar gewoon iets te snel al geholpen wil worden. Mevrouw merkt de duw wel, maar niet dat op dat moment haar pas is gestolen. Pas thuis merkt ze tijdens het klaarleggen van de vakantiespullen dat haar bankpas weg is, maar dan heeft is er al meer dan 1000 euro mee opgenomen.

Nog een slachtoffer Bekijk groot formaat
Nog een slachtoffer

Vermoedelijk dezelfde drie daders waren al eerdere diezelfde middag van 3 oktober met een babbeltruc ook in Tilburg bij een mevrouw van 80 binnengekomen. Daar gebruikten ze de smoes dat ze water voor hun kapotte auto nodig hadden. Omdat mevrouw vriendelijk is aangelegd en ze gezellig met haar kletsten had ze totaal niet door dat ze werd beroofd. Ook haar pas werd leeggepind die middag.

Daders Bekijk groot formaat
Daders

De mannen worden rond de 20 geschat; de vrouw rond de 30. Zij sprak gebrekkig Nederlands. 

© AVROTROS / Landelijke Eenheid