Arnhem - Diefstal met geweld bij bank aan het Willemsplein

Op 8 december 2017 werd een 70-jarige man mishandeld toen hij geld wilde afstorten bij de Rabobank. Van de twee daders die met zijn biljetten aan de haal gingen, zijn er bewakingsbeelden.

Afspelen Diefstal met geweld bij bank aan het Willemsplein
Bekijk groot formaat

Tegen 10.30 uur die vrijdag 8 december komt het slachtoffer aan bij de Rabobank aan het Willemsplein. Hij gaat er naar binnen, naar de stortkluis in de hal, maar heeft er geen erg in dat er twee mannen achter hem aan lopen.

Worsteling

De 70-jarige man stopt zijn pinpas in de automaat en voert zijn pincode in, waarop het luik van de stortkluis opengaat. Maar wanneer hij dan zijn geld in het open vak legt, slaan plotseling de daders toe: de kleinste van de twee grist het geld uit het vak.

Het slachtoffer grijpt impulsief de onbekende man vast, waarop een worsteling ontstaat waar ook de tweede dader zich mee bemoeit. Het blijft niet alleen bij wat duwen en trekken; op een bepaald moment bijt de kleinere dader het slachtoffer.

Wanneer de oudere man van een trappetje af op de grond valt, zetten de daders het op een lopen. Aan de hand van bewakingsbeelden en de verklaring van het slachtoffer heeft de politie signalementen van de daders kunnen opstellen.

Signalement dader 1 Bekijk groot formaat
Signalement dader 1

Dader 1 is zo’n 1.70 à 1.75 meter lang en heeft een slank postuur. Hij is licht getint en vermoedelijk tussen 20 en 25 jaar oud. Tijdens de overval had hij een donkerkleurig, gewatteerd jack aan en een donkerkleurig broek. Zijn eveneens donkere gympen vielen op door de juist helder gekleurde neuzen.

Signalement dader 2 Bekijk groot formaat
Signalement dader 2

Dader 2 wordt even oud geschat als zijn kompaan, maar is met ongeveer 1.80 meter iets langer. Hij droeg die 8e december een donkerkleurig trainingspak van het merk Nike, met daarover heen een donkergroene winterjas met een lichtere kleur bontkraag. Zijn Adidas-gympen waren donker van kleur, maar met een lichtere kleur strepen. Deze man rookt.

Wie (her)kent de daders van deze beroving?

© AVROTROS / Landelijke Eenheid