Beloning € 25.000,- (zegge: vijfentwintigduizend euro)

Amsterdam - Dood Djordy Latumahina (31)

Daders hadden het op iemand anders voorzien

Update 15 tips! Er zijn namen genoemd, en mensen gaven specifiek informatie over 1 van de gebruikte auto’s door: de rode Suzuki Alto. Dank!

Afspelen Dood Djordy Latumahina (31)

Djordy Latuhamina (31) werd voor iemand anders aangezien en van dichtbij doodgeschoten. De politie maakt nu bewakingsbeelden openbaar waarop in ieder geval drie daders te zien zijn.

Koningin Wilhelminaplein Bekijk groot formaat
Koningin Wilhelminaplein

De 31-jarige Djordy Latumahina, zijn 30-jarige vriendin en hun dochtertje van 2 jaar wonen in een appartementencomplex aan het Koningin Wilhelminaplein Amsterdam-West. Djordy komt oorspronkelijk uit Barneveld, maar werkt sinds een paar jaar in Amsterdam als DJ en organisator.

Beschoten Bekijk groot formaat
Beschoten

Op zaterdag 8 oktober zijn Djordy, zijn vriendin en hun dochtertje rond 17.30 uur in de garage onder het appartementencomplex wanneer ze plotseling worden beschoten. Djordy overlijdt, zijn vriendin raakt zwaargewond, hun dochtertje blijft lichamelijk ongedeerd.

Bewakingsbeelden

Op dinsdag 28 maart 2017 heeft de politie een aantal personen aangehouden die worden verdacht van betrokkenheid bij Djordy’s dood. Zeker is dat hierbij nog niet alle personen zijn die in de parkeergarage waren. Door het vrijgeven van de bewakingsbeelden hoopt de politie deze daders alsnog op het spoor te komen.

Vluchtroute Bekijk groot formaat
Vluchtroute

Rond 17.30 uur die zaterdag vluchten de daders vanaf het Koningin Wilhelminaplein in een gestolen, grijze Volkswagen Caddy. Niet ver van de parkeergarage, op de Wittgensteinlaan, steken ze die wagen in brand. Via een paadje langs het water achter een aantal flatgebouwen lopen ze naar het einde van de Wittgensteinlaan, waar ze worden opgewacht door een andere verdachte in een zwarte Seat Leon.

Lekke band

De vlucht van de daders in de zwarte Seat eindigt abrupt in Hoofddorp. Daar eindigen ze op de Kruisweg, voor 18.30 uur, met een lekke band in de berm. Ze laten de auto achter en gaan te voet verder.

Opgepikt

Het drietal steekt de Kruisweg over, richting het NH-hotel. Vervolgens lopen ze langs de verhoogde busbaan en uiteindelijk belanden ze via een omweg opnieuw op de Kruisweg. Dat is de laatste keer dat ze door een bewakingscamera zijn vastgelegd. De politie houdt er overigens rekening mee dat het drietal later die avond kan zijn opgepikt met een donkere Mercedes Vito.

Wie heeft op zaterdagavond 8 oktober 2016 in Hoofddorp of omgeving een donkere Mercedes Vito gezien?  

Aanhoudingen Bekijk groot formaat
Aanhoudingen

Eind maart 2017 zijn in het onderzoek naar de moord zes verdachten, allemaal mannen, aangehouden in de leeftijd van 25 tot 50 jaar. Van de destijds  aangehouden verdachten zitten er anno november 2017 nog vier vast.

Een blanke schutter Bekijk groot formaat
Een blanke schutter

De politie gaat er van uit dat er die middag in de parkeergarage twee mannen op Djordy hebben geschoten, een van die twee is een blanke man. Op bewakingsbeelden is te zien dat hij na de moord rustig aan de weg loopt, met een telefoon aan zijn oor. Wie herkent die man?

Wie weet meer over deze blanke man?

Auto's Bekijk groot formaat
Auto's

De politie heeft aanwijzingen dat die blanke schutter in de periode van de moord , begin oktober 2016, gebruik heeft gemaakt van een of meerdere van de volgende auto’s: een grijze Volkswagen Caddy, een rode Suzuki Alto, een donkerblauwe Mercedes Vito, een zwarte Volkswagen Jetta en een zwarte Seat Leon. 

Noord-Holland Bekijk groot formaat
Noord-Holland

De auto’s zijn in Beverwijk, Hoofddorp, Aalsmeer en Amsterdam geweest. Daarnaast heeft de politie aanwijzingen dat de schutter in die periode ten noorden van Amsterdam verbleef, het stuk tussen Amsterdam en Alkmaar. Er geldt nog steeds een beloning van 25.000 euro voor de gouden tip.

Wie weet of die man gebruik heeft gemaakt van de auto’s begin oktober 2016?

Wie weet waar de man in die periode in Noord Holland is verbleven?

© AVROTROS / Landelijke Eenheid