Vlaardingen - Dood Graciëla Gomes Rodrigues (21)

Graciëla’s levenloze lichaam werd op vrijdag 22 september om 06.30 uur ’s ochtends gevonden in een sloot bij de Krabbeplas in Vlaardingen. Ze bleek te zijn gestoken.

Update 10 tips, onder andere over die Seat Ibiza. De politie was heel blij met uw hulp.

Haar broer had die nacht de politie gewaarschuwd dat hij zich zorgen maakte om zijn zus, de pas 21-jarige Graciëla Gomes Rodrigues uit Rotterdam. 

Graciëla Gomes Rodrigues Bekijk groot formaat
Graciëla Gomes Rodrigues

Graciëla Gomes Rodrigues is geboren in Rotterdam. Ze heeft twee oudere broers en een jonger zusje, met wie ze een goede band heeft. Graciëla werd door de mensen om haar heen ook wel liefkozend ‘Gracie’ genoemd. Naast haar opleiding tot sociaal werker had ze verschillende bijbaantjes. Zo werkte ze als caissière bij de Kentucky Fried Chicken en omdat ze dol was op kinderen paste ze graag en veel op.

Kentucky Fried Chicken in de Galvanistraat Bekijk groot formaat
Kentucky Fried Chicken in de Galvanistraat

Graciëla is voor het laatst in leven gezien bij die Kentucky Fried Chicken in de Galvanistraat in Rotterdam. Op bewakingsbeelden is te zien hoe ze na 00.30 uur van haar werk gaat. Zes uur later wordt haar lichaam gevonden. 

Wie heeft Graciëla tussen 00.30 en 06.30 uur gezien, in de nacht van vrijdag 22 september?

Wie weet meer over de verdachte? 

Nog veel vragen Bekijk groot formaat
Nog veel vragen

De politie onderzoekt nog wat zijn betrokkenheid is bij haar dood, en heeft nog veel vragen. Zo is nog niet duidelijk hoe Graciëla vanaf het moment dat ze vertrok bij haar werk terechtgekomen is daar bij de Krabbeplas.

Kleding Graciëla Bekijk groot formaat
Kleding Graciëla

Graciëla droeg die nacht een blauwe spijkerbroek en een heel lichtroze jasje. Als ze net de KFC uitloopt, heeft ze op haar hoofd mogelijk zo’n haarnetje van haar werk. Dat zal ze waarschijnlijk snel hebben afgedaan. Haar haar was inmiddels wat langer dan op deze foto, ze had namelijk een weave. 

Grijze Seat Ibiza Bekijk groot formaat
Grijze Seat Ibiza

Mogelijk is een grijze Seat Ibiza tussen 00.30 en 06.30 uur in de buurt van Graciëla geweest. De politie wil heel graag weten of die auto bij de Krabbeplas in Vlaardingen is gezien, in Schiedam, bij de KFC in Rotterdam, of wellicht nog ergens anders die nacht. Dat is hele belangrijke informatie.

Wie heeft die grijze Seat Ibiza gezien, in Schiedam, bij de KFC of bij de Krabbeplas?

Mensen met een bewakingscamera Bekijk groot formaat
Mensen met een bewakingscamera

Ook als u een bewakingscamera aan uw huis of bedrijf in de buurt van de Krabbeplas heeft hangen, kunt u mogelijk helpen. Neem dan ook even contact op, de politie wil graag uw materiaal van die nacht bekijken. Ook als u daar iets heeft gehoord, bel.

Wie woont of werkt in de buurt van de Krabbeplas en heeft een bewakingscamera?

Getuigenoproep: drie fietsers Bekijk groot formaat
Getuigenoproep: drie fietsers

De politie wil met spoed spreken met drie fietsers die Graciëla na haar werk bij de KFC in Rotterdam gezien moeten hebben. Rond half één loopt ze naar buiten, waar dat groepje van drie fietsers dan buiten staat. 

Wie zijn die drie fietsers?

14.30 uur: met broer winkelen voor huisje Bekijk groot formaat
14.30 uur: met broer winkelen voor huisje

Op donderdag 21 september gaat Graciëla rond 14.30 uur samen met haar jongere broer winkelen voor spullen in haar eigen huisje aan de Paulus Buysstraat in Vlaardingen. Ze rijden die middag samen naar de Kwantum aan de Gerard Burgerlaan in Vlaardingen. 

17.00 uur: werken bij KFC Bekijk groot formaat
17.00 uur: werken bij KFC

Nadat ze de spullen bij haar nieuwe huisje hebben afgeleverd brengt haar broertje haar naar de KFC in Rotterdam, waar Graciëla een bijbaantje heeft. Ze nemen rond 16.50 uur afscheid, om 17.00 uur begint haar dienst. 

01.50 uur: noodoproepen naar broer Bekijk groot formaat
01.50 uur: noodoproepen naar broer

Anderhalf uur na ze de KFC heeft verlaten, rond 01.50 uur, stuurt Graciëla in een tijdsbestek van vijf minuten, tien SOS noodberichten naar de telefoon van haar oudste broer. Uit de locatie die bij de berichten wordt meegestuurd blijkt dat Graciëla op dat moment in de Minister Donkerstraat in Schiedam moet zijn geweest. Haar telefoon stuurt signalen vanaf een aantal plekken in de straat. Haar broer ziet de berichten van Graciëla op dat moment helaas niet binnen komen. Tien minuten voordat Graciëla de noodberichten stuurt, is op bewakingsbeelden te zien dat in de Minister Donkerstraat een grijze Seat Ibiza aan komt rijden. Pas 50 minuten later rijdt de auto de Minister Donkerstraat weer uit. Het is dan 02.30 uur. 

03.10 uur: Graciëla stuurt een laatste SOS oproep Bekijk groot formaat
03.10 uur: Graciëla stuurt een laatste SOS oproep

Bijna drie kwartier later, om 03.10 uur ontvangt Graciëla’s broer een elfde en laatste SOS oproep, dit keer vanaf de Krabbeplas in Vlaardingen. Hij ziet de meldingen en belt onmiddellijk 112. 

Wie heeft die grijze Seat Ibiza die vrijdagnacht 22 september gezien in de Minister Donkerstraat en/of weet wie er op dat moment in de auto zat of zaten?

Wie heeft Graciëla gezien rond 01.50 uur in de Minister Donkerstraat in Schiedam? Zat ze in een auto of liep ze mogelijk door de straat? 

Wie weet hoe Graciëla van de Minister Donkerstraat in Schiedam bij de Krabbeplas in Vlaardingen is gekomen en/of met wie? 

Getuigenoproep: fietser of bromfietser bij Krabbeplas Bekijk groot formaat
Getuigenoproep: fietser of bromfietser bij Krabbeplas

Mogelijk heeft een fiets- of bromfietser die rond 03.00 uur die nacht over het fietspad vanaf het Paviljoen richting de Zuidbuurt reed Graciëla gezien. Neem alstublieft contact op met de politie. 

Wie is de fietser of bromfietser die rond 03.00 uur die nacht over het fietspad vanaf het Paviljoen richting de Zuidbuurt reed?

Verdachte Bekijk groot formaat
Verdachte

Er zit inmiddels een 31-jarige verdachte uit Schiedam vast, maar nog niet alles is duidelijk. De politie denkt dat Graciëla slachtoffer is geworden van een conflict in de relationele sfeer. 

Spullen in de Krabbeplas gevonden Bekijk groot formaat
Spullen in de Krabbeplas gevonden

De politie heeft met duikers en specialistische apparatuur in de Krabbeplas gezocht naar onder meer het steekwapen waarmee Graciëla om het leven is gebracht. Er is ruim een dag gezocht en er zijn meerdere spullen uit het water gehaald, waaronder haar telefoon. 

© AVROTROS / Landelijke Eenheid