Maastricht - Dood Rini Ansems (82) aan de Sluizerbank

Ze is het slachtoffer van een misdrijf

Update 6 tipgevers namen contact op. Inmiddels is duidelijk dat mevrouw Ansems maandagmiddag om 16.00 uur nog gezien is. N.a.v. het onderzoek en uw tips is de politie bezig met een uitgebreider buurt- en passantenonderzoek. Maar heeft u nog info dan blijft die welkom.

Afspelen

Op donderdagochtend 26 januari 2017 wordt omstreeks 09.30 uur het levenloze lichaam gevonden van Rini Ansems (82). Ze wordt door agenten onder verdachte omstandigheden gevonden in haar woning aan de Sluizerbank in Maastricht. 

Misdrijf Bekijk groot formaat
Misdrijf

Rini Ansems was al enkele dagen niet gezien en deed ook niet open voor haar gebruikelijke afspraak met haar hulp. Vanwege deze verdachte omstandigheden start de politie meteen met een grootschalig onderzoek. Al snel wordt bevestigd dat Rini slachtoffer van een misdrijf is. 

Getuigen Bekijk groot formaat
Getuigen

De Sluizerbank is een straat in een kleine woonwijk aan de zuidwest-rand van Maastricht, hemelsbreed 500 meter van de Belgische grens. Het is een hele rustige buurt, waar de huizen vrij dicht op elkaar staan. Toch heeft niemand tot nu toe kunnen vertellen wie het huis van mevrouw Ansems afgelopen week is binnengedrongen of wanneer dat is gebeurd.

Laatste dagen Bekijk groot formaat
Laatste dagen

Er is inmiddels vastgesteld dat mevrouw Ansems maandag 23 januari, rond 15.30 uur voor het laatst is gezien toen ze een praatje maakte met omwonenden in de buurt van haar woning. De politie wil heel graag vaststellen wie haar binnen die periode van drie dagen wellicht nog heeft gezien of gesproken.

Buit Bekijk groot formaat
Buit

Het is overigens onbekend of er spullen uit de woning zijn verdwenen, de politie is nog bezig met het onderzoek.

Wie heeft mevrouw Ansems nog gezien of gesproken nadat ze maandagmiddag in de omgeving van haar woning was?

Wie is iets opgevallen tussen die maandagmiddag en afgelopen donderdagochtend aan de Sluizerbank?

© AVROTROS / Landelijke Eenheid