Breda - Doorrijder na aanrijding op zebrapad

Een 34-jarige man is in de nacht van zaterdag 28 op zondag 29 oktober omstreeks 03.30 uur aangereden op het zebrapad op de Nieuwe Prinsenkade in Breda.

Update Er is massaal meegedacht en de beelden zijn veel gedeeld op social media. Er zijn ruim 50 tips binnen gekomen, dank!

Afspelen Doorrijder na aanrijding op zebrapad

De automobilist is doorgereden, het slachtoffer is zwaargewond. De politie is met spoed op zoek naar de bestuurder. 

Avondje uit Bekijk groot formaat
Avondje uit

De 34-jarige man en zijn zwager liepen die nacht iets na 03.30 uur door de binnenstad van Breda, nadat ze uit waren geweest. Ze hadden net bedacht dat ze nog even wat wilden eten voor ze met de taxi naar huis zouden gaan, en staken daarom het zebrapad over van de Nieuwe Prinsenkade richting de loempiakraam. 

Zebrapad Bekijk groot formaat
Zebrapad

De zwager ging voorop, zijn 34-jarige vriend liep een paar meter achter hem. Opeens hoorde die zwager een klap, en zag hem door de lucht vliegen. Hij werd frontaal aangereden, de bestuurder van de auto is doorgereden.

Slachtoffer Bekijk groot formaat
Slachtoffer

Veel mensen hebben de aanrijding zien gebeuren, dat was zeer traumatisch omdat het leek dat de man was doodgereden. Hij reageerde nergens op, bloedde hevig. Hij wordt op dit moment in het ziekenhuis slapende gehouden en het is de vraag hoe hij daar ooit uit komt. 

Route auto Bekijk groot formaat
Route auto

De dader reed met zijn auto door over de Nieuwe Prinsenkade, richting Middellaan of kruising Tramsingel, de politie wil ook nog weten wie hem na het doorrijden heft gezien, of wie iets van de aanrijding zag en nog niet met de politie heeft gesproken.

Type auto Bekijk groot formaat
Type auto

Specialisten denken dat de auto zeer waarschijnlijk een donkerkleurige Citroën C3 is, bouwjaar 2002-2009, kleur wellicht donkerblauw, groen of paars. Waarschijnlijk heeft die auto bij de aanrijding aan de voorkant schade opgelopen, er zijn glassplinters in de kleding van het slachtoffer gevonden. Mogelijk is de auto bij een garage aangeboden. Ook als die ergens met die schade is geparkeerd hoort de politie dat graag. 

Een auto aangetroffen

Overigens is dinsdag 07 november in Breda een auto aangetroffen en in beslag genomen die op sporen zal worden onderzocht. Het is niet duidelijk of deze auto betrokken was bij de aanrijding. 

Wie kan er vorig weekend achter het stuur hebben gezeten deze donkerkleurige auto, vermoedelijk een Citroën C3, bouwjaar 2002-2009, en/of weet waar die auto nu is? 

© AVROTROS / Landelijke Eenheid