Rotterdam - Drie overvallen door mogelijk dezelfde dader(s)

Twee mannen zijn vermoedelijk verantwoordelijk voor drie verschillende overvallen in Rotterdam. Binnen één week was het Esso-tankstation aan de Adriaan Volkerlaan tweemaal het doelwit. Een Poolse supermarkt aan de Dordtsestraatweg volgde twee weken later.

Van alle drie de overvallen zijn er bewakingsbeelden van de dader(s). Niet alleen het signalement van de dader(s) komt overeen, maar ook het tijdstip waarop de overval plaatsvindt.

De politie houdt er rekening mee dat de daders bekenden zijn in de omgeving, mogelijk met weekendverlof waren of hun weekends in Rotterdam doorbrengen.

Esso twee keer overvallen Bekijk groot formaat
Esso twee keer overvallen

Het Esso-tankstation aan de Adriaan Volkerlaan werd tweemaal overvallen in slechts één week tijd.

Bekijk groot formaat

Op vrijdag 16 november rond 22.00 uur verschijnt er één man op de bewakingsbeelden. Hij doet een poging om een emmer met bloemen tussen de schuifdeuren te plaatsen, zodat deze niet dichtgaan, maar dat mag niet baten.

Bekijk groot formaat

Eenmaal binnen bedreigt hij de 18-jarige medewerkster met een wapen, waarop zij de kassalade meegeeft.

Emmer ingeruild voor handlanger Bekijk groot formaat
Emmer ingeruild voor handlanger

Vrijdag 23 november is vermoedelijk dezelfde man rond 20.00 uur terug bij het tankstation. Dit keer zet hij geen emmer tussen de schuifdeuren, maar neemt een handlanger deze plaats in.

Bekijk groot formaat

De 18-jarige medewerkster is deze avond voor het eerst weer aan het werk en wordt voor de tweede keer overvallen. Ook dit keer gaat de man ervandoor met de kassalade.

Bekijk groot formaat

De mannen komen en gaan via een voet- en fietsgangerspaadje bij het tankstation. Wellicht zijn zij bekend in de omgeving, want voor buitenstaanders is deze route lastig te vinden.

Poolse supermarkt Ich Troj Bekijk groot formaat
Poolse supermarkt Ich Troj

Twee weken later, op vrijdag 7 december, verschijnen vermoedelijk dezelfde twee mannen rond 20.00 uur in de Poolse supermarkt Ich Troj aan de Dordtsestraatweg.

Bekijk groot formaat

De eigenaar deinst niet voor hen terug en jaagt de mannen zijn winkel uit. Ze vluchten weg over de Dordtsestraatweg in de richting van de Valkeniersweg.

Bekijk groot formaat

Op bewakingsbeelden is ook te zien hoe de mannen kort voor de overval mogelijk de omgeving verkenden.

Gouden tand

Bij alle drie de overvallen draagt de eerste dader steeds dezelfde jas en mogelijk ook dezelfde schoenen. Ook zijn motoriek lijkt overeen te komen. Deze man heeft een donkere huidskleur, een slank postuur en is zo’n 1.85 meter lang.

Bekijk groot formaat

Opvallend aan zijn uiterlijk is dat hij een gouden tand heeft. Bij de overvallen droeg hij steeds een capuchon, een zwarte glimmende jas, een donkere joggingbroek en gympen met lichte zolen.

Bekijk groot formaat

Zijn handlanger bij de andere twee overvallen heeft ook een donkere huidskleur en is zo’n 1.85 meter lang. Hij droeg een zwarte Adidas broek, een zwarte jas met capuchon en had een tas bij zich.

Wie weet wie de daders zijn?

Oproep getuigen

Bij de overvallen zijn er meerdere getuigen geweest met wie de politie nog niet heeft gesproken. Deze mensen hebben zich wel bij het tankstation gemeld, maar door alle commotie is het personeel vergeten hun namen te noteren.

Was u getuige van een van de overvallen of weet u iemand die dat was? Neem alstublieft contact op met de politie.

Wie was er getuige van een van de overvallen?

Opnieuw overvallen

Op zaterdag 4 mei 2019 werd de Esso aan de Adriaan Volkerlaan opnieuw overvallen. Twee vrij kleine daders sloegen rond 22.30 uur toe. Eén van hen wordt 1.60 tot 1.70 meter lang geschat en de tweede zou jonger zijn en zeker tien centimeter kleiner.

Bekijk groot formaat

De politie onderzoekt of er een verband is tussen deze recente overval en de twee incidenten van eind 2018.

© AVROTROS / Landelijke Eenheid