Rotterdam - Dubbele liquidatie aan de Rhijnauwensingel

Op woensdag 20 december 2017 zijn aan de Rhijnauwensingel in Rotterdam twee jonge mannen doodgeschoten.

Update Er kwamen 13 tips waar de rechercheurs echt wat aan hebben. Zo is inmiddels duidelijk dat de Audi al twee dagen voor de moord in Rotterdam aan de Groene Tuin is gezien, mogelijk hebben de daders dus een link met die omgeving. Meer informatie blijft welkom!

Afspelen Dubbele liquidatie aan de Rhijnauwensingel

Heeft u informatie die misschien kan helpen bij het oplossen? Geef uw tip dan hier rechtstreeks door aan de rechercheurs van deze zaak!

Gilbert Henriëtta en Lindomar Elisabeth Bekijk groot formaat
Gilbert Henriëtta en Lindomar Elisabeth

De beide slachtoffers waren die avond iets voor 19.00 uur ingestapt in de witte Seat Leon van een van hen, toen ze vanuit een auto onder vuur werden genomen. Een man overleed vrijwel onmiddellijk, de ander werd nog gereanimeerd maar bezweek even later ook ter plekke. De slachtoffers zijn twee jonge mannen uit de omgeving in Rotterdam. Gilbert Henriëtta – die door zijn vrienden Giljomar of Giba wordt genoemd - is 26 jaar oud als hij overlijdt. Lindomar Elisabeth - beter bekend als Kleine – wordt 25.

Bewakingsbeelden Bekijk groot formaat
Bewakingsbeelden

Op bewakingsbeelden van die avond is te zien hoe de daders opereren. Rond 18.45 manoeuvreren ze in een Audi station op de Rhijnauwensingel en stellen zich daar op. Ze hoeven maar een minuut of tien te wachten en dan lopen de twee latere slachtoffers nietsvermoedend langs hun latere moordenaars. Even later stappen ze in hun Seat. Vrijwel direct erna is activiteit in de Audi te zien. Terwijl er andere auto’s achterop komen en er mensen langslopen trekt de Audi langzaam op tot hij naast de Seat Leon staat. En dan wordt er van dichtbij geschoten. 

Waarom Gilbert en Lindomar? Bekijk groot formaat
Waarom Gilbert en Lindomar?

De politie wil graag mensen spreken die weten waarom die moordenaars het gemunt hadden op Gilbert en Lindomar. En waren de schoten voor hen beiden bedoeld? 

Veel getuigen Bekijk groot formaat
Veel getuigen

Dankzij veel getuigen komt er gelukkig snel belangrijke informatie over de daders. Iemand noteert het complete kenteken van die Audi en mensen zien de wagen wegscheuren. Toch duurt het nog een aantal uur voor de wagen terecht is.

Uitgebrande auto in Ridderkerk Bekijk groot formaat
Uitgebrande auto in Ridderkerk

Pas om 10.00 uur in de vroege ochtend van donderdag 21 december wordt de auto aan de Kruisweg in Ridderkerk in brand gestoken. Hoewel de Audi Station compleet uitbrandt laat de auto een heleboel nieuwe aanknopingspunten naar de daders achter. Inmiddels is ook duidelijk dat de Audi in de nacht van 16 op 17 december is gestolen vanaf de Cordell Hullplaats in Rotterdam-Ommoord. En dat de kentekenplaten ergens tussen 17 en 19 december van een auto aan de Heemraadssingel zijn afgehaald.

Audi gezien in buurt van Groene Tuin Bekijk groot formaat
Audi gezien in buurt van Groene Tuin

De politie heeft informatie dat de gestolen Audi gezien is in de buurt van de straat Groene Tuin, ook in Rotterdam. Dat kan iets over de daders zeggen en de politie hoopt natuurlijk dat meer mensen die auto daar hebben gezien.

Beelden van eerder die fatale dag Bekijk groot formaat
Beelden van eerder die fatale dag

Verder heeft de politie bewakingsbeelden van eerder op de dag van de moord. Op nog geen honderd meter van de plek waar de beide mannen zijn neergeschoten, zit aan de Rhijnauwensingel een supermarkt. Daar heeft de bij de moord gebruikte Audi een paar keer eerder geparkeerd gestaan , mogelijk als voorverkenning. Op die beelden is ook een van de mogelijke daders te zien.

Wie is deze man? Bekijk groot formaat
Wie is deze man?

Rond 16.30 uur is op beelden te zien dat er iemand uit de gestolen Audi stapt. Uiteraard wil de politie met spoed meer over deze man weten. Hoewel hij niet heel duidelijk te zien is, herkent iemand misschien zijn loopje. Uiteindelijk steekt hij de straat over en verdwijnt dan uit beeld. En de politie komt ook graag in contact met mensen die zich de man van die middag kunnen herinneren. Heeft hij misschien ergens staan wachten?

© AVROTROS / Landelijke Eenheid