Rotterdam - Gewelddadige beroving in trappenhuis

Een jongen sprak op woensdag 2 mei met iemand af op het Stootblok in de wijk Feijenoord. Hij dacht dat hij zijn iPhone 8 ging verkopen, maar werd in plaats daarvan bedreigd en met veel geweld beroofd.

Update Helaas zijn de daders nog niet herkend. U kunt uw informatie ook anoniem doorgeven via 0800 - 7000.

Bekijk groot formaat

De zogenaamde koper had een Gucci-petje op, sprak Berbers is en vertelde dat hij uit Marokko komt. Hij lokte de nietsvermoedende jongen mee het flatgebouw in, waar in het trappenhuis een handlanger tevoorschijn kwam.

Vuurwapen Bekijk groot formaat
Vuurwapen

Die tweede man bedreigde het slachtoffer met een vuurwapen en sommeerde hem zijn tas af te geven. Volgens het slachtoffer sprak ook deze dader Berbers.

Wie herkent de daders op de bewakingsbeelden?

Oneerlijke strijd

De jongen weigerde zijn tas los te laten, waarop een flinke worsteling ontstond. Daarbij werd hij een aantal keren met het vuurwapen op zijn hoofd geslagen.

Bekijk groot formaat

Uiteindelijk verloor hij de oneerlijke strijd. De twee daders gingen ervandoor met zijn tas, waarin onder meer de iPhone 8 zat. In een laatste poging zijn belagers te stoppen, viel het slachtoffer van de trap.

Duidelijke beelden Bekijk groot formaat
Duidelijke beelden

Dankzij bewakingscamera’s in het flatgebouw heeft de politie duidelijke beelden van het incident, van de daders en van de auto waarmee ze vertrokken.

© AVROTROS / Landelijke Eenheid