Den Haag - Gewelddadige beroving met doorgeladen vuurwapen

Een verkeersruzie in Den Haag loopt op donderdagmiddag 6 april zo uit de hand dat een 19-jarige automobilist door een fietser met doorgeladen vuurwapen wordt bedreigd en beroofd.

Update Ondanks 2 tips nog niet duidelijk wie de man is.

Het gebeurt omstreeks 14.00 uur in de Haagse wijk Transvaal. Die middag rijdt een 19-jarige automobilist over de Kaapstraat wanneer hij ineens moet remmen omdat er een man midden op de weg fietst. De automobilist kan er niet langs en toetert, maar de fietser gaat niet aan de kant. Die gebaart eerst dat hij rustig moet doen, en stopt dan zelfs midden op de verkeersdrempel bij de Spionkopstraat. Daarop stapt de automobilist uit, om te vragen wat ‘ie aan het doen is.

Doorgeladen vuurwapen Bekijk groot formaat
Doorgeladen vuurwapen

Hun woordenwisseling escaleert opeens: als door de fietser een vuurwapen wordt getrokken én doorgeladen. Die dreigt de man neer te schieten. Hij moet terug zijn auto in en omdat het slachtoffer geen geld op zak heeft gaat de fietser er met twee iPhones – een goudkleurige 6S en zilverkleurige 5S - vandoor, naar de Hoefkade. 

Signalement dader Bekijk groot formaat
Signalement dader

Al wegfietsend wordt hij gefilmd. Hij is tussen de 20 en 25 jaar, 1 meter 80 tot 90, heeft een mager postuur en fietste op een witte fiets met een zwarte bagagedrager aan de voorzijde.

Wie (her)kent die fietser?

© AVROTROS / Landelijke Eenheid