Rotterdam - Gino Oliveira (25) neergeschoten op klaarlichte dag

Woensdag 3 juli werd de 25-jarige Gino Oliveira op klaarlichte dag neergeschoten op de Westkousdijk. Zijn verwondingen waren dermate ernstig dat Gino enkele dagen later is overleden.

De politie is nog op zoek naar de dader: de bestuurder van een zwarte, 5-deurs Volkswagen Golf 7. Het slachtoffer zat toen hij werd beschoten op de achterbank van een Fiat Punto.

Wie weet wie de schutter is?

Westkousdijk

De auto’s hebben elkaar rond 18.10 uur getroffen bij de stoplichten aan de Westzeedijk. Terwijl Oliveira’s auto wachtte op groen licht, passeerde de auto met de schutter hem en sloeg, door rood licht, rechtsaf.

Vermoedelijk heeft hij vervolgens vanuit een parkeervak aan de Westkousdijk op de Fiat Punto gewacht. Zodra die voorbij kwam, stapte de schutter uit de Golf, liep naar de Fiat Punto en opende het vuur op Oliveira.

Bekijk groot formaat

De bestuurder van de Punto is met zijn inzittenden, onder wie de zwaargewonde Oliveira, nog snel naar de Slamatstraat gereden.

Vluchtroute Bekijk groot formaat
Vluchtroute

Dankzij een getuige heeft de politie kunnen achterhalen dat de schutter is gevlucht over de Westzeedijk. Vervolgens is hij linksaf de Pieter de Hoochweg ingereden in de richting van de Coolhaven.

Uiteindelijk werd de Golf rond 18.15 uur geparkeerd op de Heemraadssingel. Daar heeft de auto bijna drie uur gestaan. De politie wil graag weten wie er bij die Golf is gezien en waar diegene(n) naar toe is of zijn gelopen.

Wie heeft gezien dat de Volkswagen Golf 7 geparkeerd werd op de Heemraadssingel, even voorbij café Steijn?

Wie heeft gezien waar de bestuurder van de Golf heenging?

Suze Groeneweglaan

Later is de auto weer verplaatst, maar door wie is onduidelijk. Uiteindelijk is de Golf rond 21.00 uur die woensdagavond aangetroffen aan de Suze Groeneweglaan. Het sporenonderzoek aan de auto is in volle gang.

Wie heeft  gezien wie de Volkswagen Golf die avond van 3 juli parkeerde op de Suze Groeneweglaan?

Camerabeelden uploaden

Heeft u een camera hangen op deze route waar mogelijk de Golf of de bestuurder op te zien is? Of heeft u daar met een dashcam gereden? Upload uw beelden en help het onderzoek verder.

© AVROTROS / Landelijke Eenheid