Utrecht - Groep plofkrakers uit regio Utrecht gezocht

Rechercheurs in Nederland en Duitsland hebben de jacht geopend op een groep ram- en plof krakers. Ze komen waarschijnlijk uit de omgeving van Utrecht.

Update Genoeg aanknopingspunten: dat leverde ook mooie tips op. Maar liefst 26.

Afspelen Groep plofkrakers uit regio Utrecht gezocht

Op zaterdag 23 juni, iets na 04.00 uur ’s nachts breken twee in regenpakken geklede mannen in bij een bank aan de Poststrasse in Rheine, Duitsland. Een van de daders gaat snel de voorkant van alle drie de automaten met een koevoet te lijf en brengt de explosieven aan. Als die niet af gaan, gaan ze kijken bij de automaten, waarna de explosieven opeens toch af gaan. Waarschijnlijk is een van de daders hierbij gewond geraakt. Als even later de rook optrekt vertrekken ze met het geld onder hun arm. 

Regio Utrecht Bekijk groot formaat
Regio Utrecht

De politie denkt dat de daders van deze plofkraak uit de regio Utrecht komen en dat ze vaker hebben toegeslagen. De plofkraken vinden plaats tussen 23 juni en 7 augustus bij verschillende banken net over de Duitse grens. Bij de verschillende plofkraken worden meestal gestolen Audi’s met gestolen kentekenplaten gebruikt. Op deze flitsfoto, die tien minuten voor de plofkraak van 23 juni in Rheine werd gemaakt, zijn drie mannen te zien. 

Nog een flitsfoto Bekijk groot formaat
Nog een flitsfoto

Twee weken later wordt dezelfde auto op precies dezelfde plek geflitst, net voordat ze bij dezelfde bank in Rheine opnieuw een plofkraak plegen. Nu zitten er twee mannen in de auto. 

Wie (her)kent de mannen op de flitsfoto’s?

Politiehelikopter Bekijk groot formaat
Politiehelikopter

Na een plofkraak op 25 juli in Wesel, Duisland leidt het spoor rechtstreeks naar Utrecht. Rond 04.15 uur krijgt een Nederlandse politiehelikopter de Audi in de buurt van Utrecht in het vizier. De vluchtende bestuurder rijdt onder de A12 door in de richting van de wijk Kanaleneiland.  De Audi rijdt met hoge snelheid over de Europalaan, bij de tweede rotonde crasht hij. De bestuurder springt er uit en rent weg. De helikopter blijft hem nog even volgen maar verliest hem uit het oog.

Wie heeft meer informatie heeft over de wegvluchtende bestuurder van de gecrashte Audi op de Europalaan in Utrecht op 25 juli?

Nog een plofkraak in Duitsland Bekijk groot formaat
Nog een plofkraak in Duitsland

Op donderdag 3 augustus 2017 doen twee mannen waarschijnlijk een voorverkenning bij een geldautomaat in Rheine-Mesum, weer in Duitsland. Een dag later wordt daar een nieuwe pinautomaat opgeblazen.

Wie (her)kent de mannen die in Rheine-Mesum een voorverkenning doen? 

Wie weet meer over deze dadergroep uit de regio Utrecht? 

© AVROTROS / Landelijke Eenheid