Amersfoort - Horecagelegenheden beschoten, eigenaren gedupeerd

Twee horecagelegenheden aan De Kamp zijn begin januari beschoten. Voor de veiligheid van de omwonenden moesten de restaurants sindsdien tijdelijk dicht.

Update Er zijn negen tips binnengekomen, bedankt! Alle informatie blijft welkom.

Komende week openen de eetgelegenheden weer de deuren, maar de politie is nog steeds op zoek naar de daders.

’t Poortje Bekijk groot formaat
’t Poortje

Het eerste incident gebeurde op donderdagochtend 3 januari bij restaurant ’t Poortje. Rond 05.30 uur beschoot een man met een automatisch wapen het pand. Er was op dat moment binnen een schoonmaker aan het werk die geraakt had kunnen worden.

Smulpoort Bekijk groot formaat
Smulpoort

Een week later bij Eethuis Smulpoort, zo’n 80 meter verderop, gebeurt precies hetzelfde. Donderdagochtend 10 januari verscheen er rond 05.45 uur een man op een rode scooter, vermoedelijk een Gilera Runner zonder kenteken. Ook deze man beschiet het pand, al lijkt het vuurwapen even te weigeren.

Deze keer is de schutter iets duidelijker te zien. Hij heeft vermoedelijk een normaal postuur en was in het donker gekleed. Op zijn donkere broek zit een wit logo op zijn linker bovenbeen.

Scooter teruggevonden Bekijk groot formaat
Scooter teruggevonden

Dankzij een alerte buurtbewoner is de scooter teruggevonden op de St. Annastraat, een zijstraat van de Kamp.

Motief onbekend

Waarom juist deze horecagelegenheden beschoten zijn, is onduidelijk. Heeft u meer informatie over deze zaak of weet u wie de schutters zijn? Neem direct contact op met de rechercheurs.

Wie weet wie de schutter(s) is / zijn?

Wie heeft iets opvallends gezien op De Kamp rond de incidenten op 3 en 10 januari?

© AVROTROS / Landelijke Eenheid