Gouda - Inbreker pint driemaal met gestolen bankpas

Maandagochtend 7 mei 2018 ontdekt een echtpaar dat er in hun woning aan de Drossaardslag is ingebroken. De dader heeft onder andere een paar bankpassen van het stel meegenomen.

Update Vier reacties, waaronder er vooral getipt werd over de kleding van de dader. Heeft u informatie over deze zaak? Laat het de politie weten!

Er is vervolgens op drie verschillende plekken geld opgenomen. En daarbij legde de inbreker niet de meest logische rit af van Gouda naar Bodegraven.

Winkelcentrum Gouweplein Bekijk groot formaat
Winkelcentrum Gouweplein

Vanaf de woning van de slachtoffers is de man doorgereden naar winkelcentrum Gouweplein in Waddinxveen. Daar gebruikt hij rond 03.55 uur voor de eerste keer een gestolen pas, bij de ING Bank.

Winkelcentrum Reigerhof Bekijk groot formaat
Winkelcentrum Reigerhof

Zo’n 12 kilometer verderop, iets voor half 5, neemt hij voor de tweede keer geld op. Dat is in winkelcentrum Reigerhof in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Raadhuisplein Bodegraven Bekijk groot formaat
Raadhuisplein Bodegraven

Daarna rijdt hij door naar Bodegraven. Daar pint hij kort voor 05.00 uur voor de derde keer, bij een geldautomaat aan het Raadhuisplein. In totaal heeft de dader een paar duizend euro buitgemaakt.

Wie herkent de man op de bewakingsbeelden?

Signalement inbreker

De man heeft een blanke of licht getinte huidskleur. Hij droeg die nacht een gewatteerde jas, donkere sportschoenen en een spijkerbroek met vale plekken.

© AVROTROS / Landelijke Eenheid