Capelle aan den IJssel - Inbreker slaat toe op klaarlichte dag

Donderdagochtend 17 mei 2018 breekt een man in bij een woning aan de Arabella. Hij gaat ervandoor met een flinke buit, waaronder een herenfiets en elektronische apparatuur. Er zijn bewakingsbeelden van de dader.

De politie helpt u graag inbraken te voorkomen. Op de thema-pagina Woninginbraak vindt u nuttige adviezen om inbrekers te slim af te blijven.

Mocht u onverhoopt toch de dupe worden van een inbraak, legt de politie u op diezelfde pagina uit welke stappen u dan het best kunt nemen.

Voortuin

Om 09.36 uur die donderdag verschijnt bij de woning aan de Arabella een blanke man in de voortuin. Hij belt mogelijk een aantal keren aan en werpt een blik door het keukenraam.

Wie heeft iets opvallends gezien in de omgeving van de Arabella op donderdagochtend 17 mei in Capelle aan den IJssel?

Zwarte tas Bekijk groot formaat
Zwarte tas

De bewoners blijken niet thuis te zijn, waarop de man direct tot handelen overgaat. Hij loopt eerst even terug richting de parkeerplaats om een grote, zwarte tas met schouderband te pakken. 

Wie herkent de man op de bewakingsbeelden?

Grote buit

Hij blijft vervolgens enige tijd in de woning, maar wanneer hij naar buiten komt is de zwarte tas goed gevuld. De man neemt onder andere autosleutels, twee tablets van het merk Lenovo, een laptop en een draadloze JBL-speaker mee.

MTB X Pulser Bekijk groot formaat
MTB X Pulser

Maar het is nog niet genoeg, de inbreker komt nog een keer terug. Dit keer neemt hij een MTB X Pulser herenfiets mee.

Wie herkent de fiets? Mogelijk is die ergens te koop aangeboden.

Kenmerken dader Bekijk groot formaat
Kenmerken dader

De inbreker is een blanke man met een normaal tot stevig postuur. Hij heeft kort, donkerblond, opgeschoren haar met diepe inhammen bij de slapen.

Bekijk groot formaat

Op zijn rechteronderbeen heeft de man een grote, opvallende tatoeage.

Wie herkent de tatoeage van de inbreker? Weet u wellicht waar die gezet kan zijn?

© AVROTROS / Landelijke Eenheid