Koudekerke - Inbrekers betrapt en gefilmd

Wanneer de bewoonster van een huis aan de Tramstraat op zondag 9 september 2018 thuiskomt, hoort ze vreemde mannenstemmen uit de woning komen. Ze schrikt en vlucht, waarop direct ook drie inbrekers het hazenpad kiezen.

Update Inmiddels 15 tips, en er zijn ook mogelijke namen genoemd! Bedankt voor het meedenken!

Dankzij bewakingscamera’s in de woning zijn er beelden van hoe de drie mannen een half uur eerder, rond 19.10 uur, via de voordeur naar binnen komen. Twee minuten later gaan ze weer naar buiten en kort na 19.30 komen ze voor de tweede keer binnen.

Kenmerken Bekijk groot formaat
Kenmerken

De man die als eerste binnenkwam heeft een donkere huidskleur en droeg een witte polo en een donkerkleurige broek die opgetrokken lijkt tot net onder de knie. Deze dader is tamelijk gezet.

Bekijk groot formaat

De andere twee inbrekers zijn blank of licht getint. Beiden hadden in eerste instantie donkerkleurige kleding aan en een pet op.

Bekijk groot formaat

Toen het drietal voor de tweede keer het huis in ging, droeg de slankste van het stel een wit Adidas-trainingsjack.

Wie herkent één of meer van de drie mannen op de bewakingsbeelden?

Gestolen sieraden Bekijk groot formaat
Gestolen sieraden

Behalve wat geld dat ze hebben gevonden, maakten de inbrekers een aantal sieraden buit. Onder meer deze oorknoppen, armband en halskettingen namen ze mee.

Wie weet waar de gestolen sieraden zijn?

Vluchtroute en -auto

Nadat de daders om ongeveer 19.40 uur de woning uit vluchtten, renden ze in de richting van het Dorpsplein en sloegen ze linksaf de Bergstraat in. De bewoonster heeft ze vervolgens zien rijden in een grijze auto, die via de Kerkstraat in de richting van de Banckertstraat reed.

© AVROTROS / Landelijke Eenheid