Breukelen - Jaïr Wessels (30) vermoord bij station

Getuigen wordt verzocht zich te melden

Update In de week na de oproep door de politie, hebben zes mensen zich gemeld als getuige. Met hen is de recherche nog in gesprek. Weet u waarom Jaïr Wessels bij station Breukelen was of heeft u andere informatie over deze zaak, laat het zo snel mogelijk weten.

Afspelen Jaïr Wessels (30) vermoord bij station

Op vrijdag 7 juli 2017 om ongeveer 15.00 uur werd in Breukelen de 30-jarige Jaïr Wessels doodgeschoten. Het slachtoffer zat op dat moment in zijn auto, die geparkeerd stond bij het plaatselijke NS-station.

Seat Leon Bekijk groot formaat
Seat Leon

Een aantal omstanders was getuige van de aanslag. Zij zagen hoe de schutter er vandoor ging in een zwarte Seat Leon. Die auto, met kenteken 83-RRG-3, bleek ruim twee weken eerder te zijn gestolen.

Op 21 juni is, ergens tussen 17.00 en 19.00 uur, de Seat weggenomen vanaf de Nicolaas Beetslaan in Utrecht. Heeft u informatie over deze diefstal of weet u waar de auto tussen 21 juni en 7 juli is geweest, laat u dat dan aan de politie weten.

Wie heeft informatie over de diefstal op 21 juni van de Seat Leon, kenteken 83-RRG-3, vanaf de Nicolaas Beetsstraat in Utrecht? Heeft u misschien de dader(s) gezien en/of een ander voertuig?

Loenersloot Bekijk groot formaat
Loenersloot

De Seat Leon scheurt weg in de richting van het McDonald’s restaurant. Het is niet duidelijk of de dader via de A2 is gevlucht of over een binnenweg, maar de eindbestemming van de vluchtauto was in Loenersloot. Daar werd de zwarte Seat rond 15.30 uur aangetroffen op een parkeerplek aan de Slotlaan.

Vermoedelijk is de schutter daar op de Slotlaan overgestapt in een andere auto. Heeft u daar iets van gezien, tussen 15.00 en 15.30 uur, meldt u dat dan zo snel mogelijk.

Wie weet iets over het achterlaten van de Seat Leon, aan de Slotlaan in Loenersloot, tussen 15.00 en 15.30 uur op vrijdag 7 juli? Heeft u misschien de inzittende(n) gezien en/of een ander voertuig?

Geen aanwijzingen Bekijk groot formaat
Geen aanwijzingen

Er zijn nog geen concrete aanwijzingen omtrent het motief achter de moord op Jaïr Wessels. De politie is onderzoekt nog of het slachtoffer een conflict had en wie zijn mogelijke vijanden zijn. Ook is nog niet duidelijk waarom Wessels die vrijdagmiddag bij station Breukelen was en of hij daar iemand heeft ontmoet of zou ontmoeten. 

Heeft u informatie die kan helpen deze vragen te beantwoorden, neemt u dan direct contact op met de politie.

Heeft u een vermoeden wat de aanleiding kan zijn tot het schietincident? Is u wellicht een conflict bekend dat Jaïr Wessels had of weet u iets over zijn mogelijke vijanden?

Wie weet waarom het slachtoffer die middag bij station Breukelen was en met wie hij daar eventueel een afspraak had?

Opnamen Bekijk groot formaat
Opnamen

Was u daar die middag bij station Breukelen en heeft u opnamen gemaakt, bijvoorbeeld met uw smartphone of met een dashcam in uw auto, dan wil de politie die opnamen heel graag bekijken. Neemt u in dat geval contact op of upload uw beelden rechtstreeks.

Mogelijke getuigen

Naar drie mogelijke getuigen is de politie specifiek op zoek:

– een man van circa 30 jaar oud, type zakenman, met blond haar. Hij had een aktetas of koffertje bij zich en leek op iemand te wachten.

– een stelletje van vermoedelijk tegen de 30 jaar oud, van wie de vrouw blond is en in een kleine rode auto stapte; mogelijk een Peugeot 208 of een Toyota Aygo.

Was u getuige van het schietincident, maar heeft de politie u nog niet gesproken? Meldt u zich dan alstublieft. Ook als u kort voor of kort na de aanslag op de bewuste locatie was, wil de politie graag weten wat u heeft gezien.

© AVROTROS / Landelijke Eenheid