Oud Gastel - Jonge overvallers maken één aansteker buit

Drie piepjonge overvallers bestormden zaterdag 15 september 2018 supermarkt Dirk v/d Broek aan de Markt. Toen het openen van de kassa op zich liet wachten, kozen ze het hazenpad. De buit: een roze aansteker.

Vermoedelijk zijn de drie jonge daders plaatselijk bekend, want ze kenden de vluchtroute op hun duimpje.

Uitgestippelde vluchtroute Bekijk groot formaat
Uitgestippelde vluchtroute

Die middag sloegen ze rond 17.45 uur toe in de supermarkt. Eén van de jongens bleef buiten staan, zijn handlangers doken op de kassa en dreigden met een mes.

Bekijk groot formaat

De medewerkster opende niet direct de kassalade, waardoor de daders een greep deden in de display. De buit was welgeteld 1 wegwerpaansteker.

-reconstructie- Bekijk groot formaat

Ze gingen er daarna gehaast vandoor over de Mgr. Meeuwissenstraat. Door een kale plek in de begroeiing konden ze wegkomen.

15 à 16 jaar oud

Vermoedelijk zijn de daders zo’n 15 à 16 jaar oud. Twee van hen waren zo’n 1.70m lang, de derde was een stukje kleiner. De kleinste had een blauw trainingspak aan en zijn handlangers waren volledig in donkere kleuren gekleed. Mogelijk hebben ze eerder de supermarkt of de omgeving verkend.

Weet u wie de daders zijn? Of heeft u iets opvallends gezien rondom de supermarkt? Geef uw tip door aan de politie. Dit kan ook anoniem via 0800-7000.

© AVROTROS / Landelijke Eenheid