Muiden - Lichaam gevonden in Muidertrekvaart

Het stoffelijk overschot van een vrouw is donderdagmiddag 20 september aangetroffen in de Muidertrekvaart. Het lichaam was gewikkeld in een plastic opblaaszwembad. De politie gaat uit van een misdrijf.

Update In totaal 15 tips, waaronder een waardevolle tip van een getuige die het pakket al op 13 september in het water zag drijven. Dank hiervoor!

Getuigen zagen die middag rond 16.15 uur een plastic pakket drijven in de Muidertrekvaart. In het pakket trof de politie het stoffelijk overschot aan. Uit rechercheonderzoek blijkt dat het om het lichaam van de 42-jarige Edita Moliené uit Naarden gaat. 

Laatste levensteken

Inmiddels weten we dat Edita op 10 september nog leefde, maar op 13 september niet meer. Om duidelijk te krijgen wat de vrouw is overkomen, wil de politie graag met getuigen spreken. Heeft u Edita Moliené na 10 september nog gezien of gesproken? Laat het de politie weten, mogelijk beschikt u over belangrijke informatie. 

Wie heeft het slachtoffer na 10 september nog gezien of gesproken?

Plastic pakket Bekijk groot formaat
Plastic pakket

Ook komt de politie graag in contact met mensen die mogelijk het pakket in het water hebben zien drijven of hebben gezien dat het ergens is achtergelaten. 

Wie heeft mogelijk het pakket van dik plastic zien drijven in de Muidertrekvaart?

Opblaaszwembad met tape Bekijk groot formaat
Opblaaszwembad met tape

Het lichaam van Edita was gewikkeld in een plastic opblaaszwembad; een Bestway Fast Set Pool met een doorsnede van drie meter. Op de binnenrand van het zwembad zit tape geplakt. Mogelijk is de tape ooit gebruikt om een lek mee te repareren. 

De politie heeft al vernomen waar het opblaaszwembad eventueel te koop is, maar spreekt wel graag met mensen die zo’n zwembad missen, die het hebben weggegooid of waarbij het mogelijk uit de tuin is gestolen. Het hoeft niet te betekenen dat de eigenaar ook betrokken is bij de dood van Edita.

Bekijk groot formaat

Ook lijkt er een soort patroontje in het bodemplastic te zitten.

Wie weet wie de eigenaar van het opblaaszwembad is?

Wie weet wat er gebeurd is met de 42-jarige vrouw uit Naarden? Tippen kan ook anoniem via 0800 – 7000.

© AVROTROS / Landelijke Eenheid