Schiedam - Man (22) beschoten in de van Tienhovenstraat

De politie is met spoed op zoek naar mensen die weten wie er zaterdag 02 december in een helblauwe Fiat Doblo Cargo hebben gereden in de omgeving van Schiedam.

Update Dankzij uw tips is de auto donderdagmiddag teruggevonden aan de Minister Donkerstraat in Schiedam. Hopelijk kan iemand zich nu herinneren dat de daders daar bv. zijn overgestapt. De politie heeft dankzij die auto belangrijke sporen naar de daders - die hebben vermoedelijk overigens de verkeerde neergeschoten - dank voor die snelle hulp.

Die dag is er iets na 20.30 uur bij de van Tienhovenstraat  in Schiedam een 22-jarige man van dichtbij beschoten door een persoon in een blauwe Fiat Doblo Cargo, toen hij naar zijn grootouders wandelde. 

Mogelijk een persoonsverwisseling Bekijk groot formaat
Mogelijk een persoonsverwisseling

Hij raakte zwaargewond en onder andere zijn been is verbrijzeld. Het duurt sowieso een half jaar voor hij weer kan lopen. De politie heeft geen idee waarom deze man is beschoten, het is goed mogelijk dat hij voor iemand anders is aangezien. De auto is na het schietincident de Colijnstraat ingereden en aan het einde vermoedelijk linksaf geslagen, de Piersonstraat in, in de richting van de Burgemeester van Haarenlaan.

Wie weet waar die auto nu is?

Wie weet wie in die auto hebben gereden? 

Wie heeft iets van het schieten gezien of weet (een deel van) het kenteken? 

© AVROTROS / Landelijke Eenheid