Rotterdam - Man (32) doodgeschoten op de Rechthuislaan

Een 32-jarige man is zondagavond 28 oktober doodgeschoten op de Rechthuislaan in Rotterdam-Zuid. De schutter heeft rond 21.20 uur tientallen schoten op de man gelost. Het slachtoffer is ter plekke overleden.

Update Na de uitzending van 6 november kwam u met 10 tips, maar de gouden zat daar nog niet bij. Het onderzoek gaat onverminderd verder.

Het slachtoffer is de 32-jarige Dairon Julius Alberto, maar op Katendrecht waar hij woonde en is opgegroeid, staat hij beter bekend als Dajo. In de uitzending van 6 november toont de politie beelden van het schietincident.

Gevlucht achterop scooter Bekijk groot formaat
Gevlucht achterop scooter

Dankzij getuigen heeft de politie de indruk dat er twee daders moeten zijn geweest, waarvan één van hen is de daadwerkelijke schutter; Hij heeft geschoten met een automatisch wapen. De daders zijn gevlucht op een scooter.

Groepje mannen Bekijk groot formaat
Groepje mannen

Dairon stond op het moment van het schietincident met een groepje vrienden op straat. Of de schutter met zijn handlanger het op de man hadden gemunt of op de andere vrienden is nog onduidelijk. Er gaan verhalen dat er een tweede slachtoffer geraakt zou zijn, maar dit heeft de politie nog niet kunnen achterhalen.  

Scooter laatst gezien op Mijnsherenplein Bekijk groot formaat
Scooter laatst gezien op Mijnsherenplein

Vermoedelijk kwam het duo aangereden vanaf de Katendrechtsestraat, waar de schutter toen is afgestapt. De schutter is vervolgens in de Rechthuislaan weer opgestapt. Daarna is de scooter de Tolhuislaan opgereden en heeft daarna Katendrecht verlaten. Hij is vanaf Katendrecht de Maashaven Oostzijde ingeslagen, rechtsaf de Dordstelaan over, vervolgens de Mijnsherenlaan op en als laatste gezien op het Mijnsherenplein.

Wie heeft de twee mannen gezien in de buurt van de Rechthuislaan of Schulpweg op zondagavond 28 oktober?

Brandende scooter Bekijk groot formaat
Brandende scooter

Kort na het schietincident is aan de Schulpweg, ook in Rotterdam-Zuid, een brandende scooter gevonden. Uit sporenonderzoek is gebleken dat dit de scooter van de daders is geweest. Het gaat om een Piaggio Skipper ST 125 cc. Mogelijk heeft het duo overdag al voorverkenning gedaan op de Kaap. 

Wie heeft gezien wie de scooter heeft achtergelaten en/of in brand heeft gestoken?

Gezocht: schutter en bestuurder scooter Bekijk groot formaat
Gezocht: schutter en bestuurder scooter

De politie is ook op zoek naar getuigen die mogelijk iets hebben gezien van de schutter en zijn mededader op de scooter. De schutter droeg een zwarte helm en heeft deze tijdens het schieten niet af gedaan. 

Dairon Julius Alberto Bekijk groot formaat
Dairon Julius Alberto

Het is vooralsnog onduidelijk waarom Dairon is doodgeschoten. Extra informatie over de achtergrond van het slachtoffer kan daarom van belang zijn. De politie komt graag in contact met bekenden van hem die weten waar hij zich mee bezig hield. 

Bewakingsbeelden uploaden

Het is vooralsnog onduidelijk waarom het slachtoffer is doodgeschoten. De politie is daarom ook op zoek naar bewakingsbeelden. Woont of werkt u in de buurt van de Rechthuislaan of Schulpweg en beschikt u over camerabeelden? Upload uw beelden en help het onderzoek verder! 

Camera in beeld

Gebruikt u bewakingscamera’s om uw woning of werkomgeving te beveiligen? De politie gebruikt dagelijks veel camerabeelden voor het oplossen van misdrijven. Met uw hulp en uw camera, kunt u de politie helpen misdrijven op te lossen. Meld uw camera aan voor Camera in Beeld.

© AVROTROS / Landelijke Eenheid