Helmond - Man (58) gekneveld en mishandeld in eigen woning

Een Poolse man (58) werd dinsdagochtend 25 september gewelddadig overvallen in zijn woning aan de Tournooistraat. Nadat de daders hem hadden gekneveld, werd hij ook nog geslagen en geschopt.

Update Een aantal reacties, met name over dat de mannen mogelijk iets weggooiden tijdens hun vlucht, bedankt. De politie is nog op zoek naar meer informatie. Tip via 0800 - 6070.

Tijdens de worsteling viel een van de daders. Mogelijk is hij hierdoor gewond geraakt. Het slachtoffer raakte door het incident lichtgewond.

Wie herkent de mannen op de bewakingsbeelden?

Gouden ketting met medaillon

Zijn belagers waren op zoek naar goud en geld. Ze gaan er uiteindelijk vandoor met enkele honderden euro’s en een opvallend gouden ketting met medaillon. Mogelijk is in de tussentijd dit sieraad ergens te koop aangeboden.

Te voet door Helmond Bekijk groot formaat
Te voet door Helmond

De mannen leggen daarna een hele tocht af door Helmond. Op bewakingsbeelden is te zien hoe ze rond 07.00 uur, via de achtertuin, de achterliggende parkeerplaats op rennen.

Bekijk groot formaat

Vervolgens rennen ze naar de Derde Haagstraat en daarna de Rijpstraat in.

Een voorbijganger heeft de mannen zien rennen via de Buntstraat en de Berlaerstraat, richting de Kasteelherenlaan en daarna verder via de Arbergstraat.

Bewakingsbeelden omgeving Bekijk groot formaat
Bewakingsbeelden omgeving

Ook worden de mannen geregistreerd door bewakingscamera’s. Onder andere worden ze gezien op een onverhard pad naast de Goorloop, evenwijdig met de Troelstrastraat.

Bekijk groot formaat

Daarna loopt één man richting de Mierloseweg en verder via de Horsedijk. Zijn handlanger loopt op de Mierloseweg in de richting van de Binnendongenstraat.

Pools sprekende overvallers

De mannen droegen zwarte jassen met capuchons en sjaals voor hun mond. Vermoedelijk zijn ze tussen de 25 en 30 jaar oud en ongeveer 1.70m en 1.80m lang. Beide mannen spraken Pools.

Wie heeft de daders voor of na de overval ergens gezien?

© AVROTROS / Landelijke Eenheid