Nederland - 'Mobiel banditisme'

Daders loeren op oudere mensen

Update Ruim 30 mensen kwamen met informatie over de bende. Zo zouden de beide mannelijke daders ook bedelend gezien zijn. Weet u waar het drietal is of is geweest, geef het door.

Afspelen 'Mobiel banditisme'

Tussen september 2016 en februari 2017 hebben een vrouw en twee mannen maar liefst 26 keer toegeslagen met een combinatie van shouldering, babbeltrucs en pinpasfraude. Ze hebben door heel Nederland heen voor zo’n 25.000 euro schade aangericht.

Pinpas Bekijk groot formaat
Pinpas

De werkwijze varieert licht van geval tot geval, maar er zit wel een rode draad in: de slachtoffers zijn veelal oudere mensen en het doel is altijd om hen de pinpas te ontfutselen en hun rekening te plunderen. 

Dat gebeurt steeds nadat eerst de pincode is afgekeken.

Oost-Europees Bekijk groot formaat
Oost-Europees

Bij meerdere gelegenheden zijn de daders gefilmd door bewakings-camera’s. Het gaat om een vermoedelijk Oost-Europees drietal dat meestal donker gekleed gaat. De beide mannen hebben kort donker haar en de vrouw heeft lang donker haar. De leeftijd van één van de twee mannen wordt geschat op eind 30, die van de andere rond 50 jaar oud en de vrouw is vermoedelijk begin 30.

Wie heeft informatie over de getoonde daders? Weet u wie zij zijn of waar ze zijn (geweest)? 

Niet meer in Nederland

De incidenten zijn in februari 2017 abrupt gestopt. De politie vermoedt dat het trio sindsdien niet meer in Nederland verblijft. Het valt zeker niet uit te sluiten dat ze terugkomen, dus kijkt u naar ze uit. Ziet u hen ergens of heeft u andere informatie over deze daders, laat het de politie weten.

© AVROTROS / Landelijke Eenheid