Den Haag - Mogelijk politieke moord op Ahmad Mola Nissi (52)

Op woensdag 08 november is de 52-jarige Ahmad Mola Nissi omstreeks 17.00 uur neergeschoten in de Jan van Riebeekstraat in Den Haag. Hij overleed iets later aan zijn verwondingen.

Afspelen Mogelijk politieke moord op Ahmad Mola Nissi (52)

De schutter reed in een zwarte BMW uit de 3 serie. Niet lang daarna is de auto leeg teruggevonden op een parkeerplek langs het spoor aan de Schenkweg in Den Haag, hemelsbreed zo’n 300 meter van de Jan van Riebeekstraat. Het kenteken op de BMW was vals, JJ-527-R. Degene die met dat èchte kenteken heeft niks met de moord te maken. Die auto blijkt al weken terug gestolen te zijn. 

Wie weet meer over de moord op Ahmad Mola Nissi?

Gestolen uit Berkel en Rodenrijs Bekijk groot formaat
Gestolen uit Berkel en Rodenrijs

De BMW is gestolen vanaf de Belcampostraat in Berkel en Rodenrijs. De diefstal moet tussen vrijdag 29 september 23.00 uur en zaterdag 30 september 07.40 uur zijn gebeurd. Er zat toen het originele kenteken op: 54-XV-VB. Als mensen iets van de diefstal hebben gezien of weten waar de auto tussen de diefstal en de moord is geweest, en wie er gebruik van maakten, wil de politie dat graag snel horen.

Politieke activist Bekijk groot formaat
Politieke activist

Nissi kwam uit Iran en was activist, en voorzitter van de Arab Struggle Movement for the Liberation of Ahwaz. De groep streeft naar een onafhankelijke staat Khuzestan, waar Ahawz de hoofdstad van is in het huidige Iran.  Zijn omgeving heeft al aangegeven dat ze denken dat Ahmad Mola Nissi is vermoord om zijn denkbeelden voor Iran. De politie houdt rekening met alle scenario’s, en uiteraard neemt ze ook dat politieke scenario zeer serieus. Daarvoor zou de politie graag meer informatie willen van mensen die het slachtoffer kenden. Over zijn contacten, zijn achtergrond, met wie hij omging en eventuele eerdere conflicten. 

Wie weet meer over het leven van Ahmad Mola Nissi?

Wie heeft gezien dat die zwarte BMW werd gestolen in Berkel en Rodenrijs of op woensdag 08 november werd neergezet aan de Schenkweg in Den Haag? 

© AVROTROS / Landelijke Eenheid