Delft - Mona Baartmans (79) vermist

Op zondag 23 september bezocht mevrouw Baartmans haar man in verpleeghuis Houtwijk in Den Haag. Ze vertrok daar rond 16.30 uur, als passagier in een zwarte Renault Mégane. Sindsdien ontbreekt van haar ieder spoor.

Update Ondanks tien tips is mevrouw Baartmans nog niet terecht. Heeft u informatie over deze zaak, laat het de politie weten.

In verband met de vermissing is op 30 september een 60-jarige man uit Oud-Beijerland aangehouden. Over deze verdachte kan de politie geen verdere mededelingen doen, aangezien de man in beperkingen zit. 

Laatste levensteken Bekijk groot formaat
Laatste levensteken

Op het Oosteinde zou de bestuurder mevrouw Baartmans hebben afgezet, vlakbij de kruising met de Broerhuisstraat. Mevrouw Baartmans zou daarna naar haar appartement zijn gelopen. Dat moet haar moeite hebben gekost, want ze had die dag haar rollator niet bij zich. De vrouw lijkt echter niet thuis te zijn aangekomen.

Voorbijgangers Oosteinde Bekijk groot formaat
Voorbijgangers Oosteinde

Op beelden van het Oosteinde is een aantal mensen te zien met wie de politie graag in contact komt, zoals deze voetgangers met de rode paraplu.

Bekijk groot formaat

En ook met deze mensen op de fiets komt de politie graag in contact. 

Was u daar rond 17.00 uur op zondag 23 september of herkent u de mogelijke getuigen op de beelden, geef het door.

Oud-Beijerland

De zwarte Renault is later nog gezien in Oud-Beijerland tussen 18.00 en 19.00 uur. Vermoedelijk heeft de auto ergens in het gebied van de Oost Voorstraat, de Karel Doormanstraat of de Vlietkade gestaan. 

Bekijk groot formaat

Misschien is deze auto iemand opgevallen door de rode schildpad op het dashboard.

Centrum Delft

Mevrouw Baartmans woont in het centrum van Delft, in een appartement aan de Maria van Reigersberchstraat. Het complex is te bereiken via zowel een ingang aan de Oude Langendijk als een aan de Huigh de Groothof. 

Wie mevrouw daar nog heeft gezien tussen 16.30 uur op zondag 23 september en 13.30 uur op maandag de 24e, wordt dringend verzocht contact met de politie op te nemen. Ook als u daar bij dat appartementencomplex andere zaken zijn opgevallen, hoort de politie dat graag.

Den Haag, 23 september 2018 Bekijk groot formaat
Bezoek Den Haag

Het verpleeghuis Houtwijk waar mevrouw Baartmans haar man bezocht, is gelegen aan de Architect Duikerstraat in Den Haag. Toen zij daar om circa 16.30 uur vertrok, stapte mevrouw in bij de bestuurder van een zwarte Renault Mégane.

Bekijk groot formaat

Heeft u mevrouw Baartmans gezien daar in Den Haag, mogelijk in combinatie met de Renault Mégane en/of de bestuurder daarvan, laat het de politie weten. Ook als u de Mégane ná die zondag 16.30 uur nog heeft gezien, wordt u verzocht dit te melden.

Signalement Bekijk groot formaat
Signalement

Mona Baartmans is 79 jaar oud, 1.64 meter lang en heeft kort, rood-bruin geverfd haar. Tijdens het bezoek aan Den Haag droeg ze een zwarte jas, een sjaal en een geruite broek in de kleuren bruin, grijs en zwart.

Getuigenoproep

De politie houdt rekening met een misdrijf en met de mogelijkheid dat mevrouw Baartmans niet meer in leven is. Iedere informatie over haar mogelijke verblijfplaats of over de omstandigheden van haar verdwijning is welkom. 
Mevrouw Baartmans heeft dringend medicijnen nodig. Daarnaast is zij slecht ter been en loopt ze met een rollator. Het is daarom heel belangrijk dat zij zo snel mogelijk wordt gevonden.

U kunt 24 uur per dag de tiplijn bellen op 0800-6070 of online uw informatie doorgeven via het tipformulier van deze zaak. Indien u anoniem wilt blijven, kunt u bellen met ‘M’ op 0800-7000.

© AVROTROS / Landelijke Eenheid