Oud-Vossemeer - Nachtelijke overval bij 80-jarige man

Van één verdachte zijn er beelden

Update Meer dan 40 tips al. Over de jas van de pinnende man weet de politie nu genoeg. Er zijn ook namen genoemd van mogelijke verdachten, maar een aanhouding is nog niet verricht.

In de nacht van 14 op 15 april 2017 wordt een 80-jarige inwoner van Oud-Vossemeer gewekt door twee inbrekers die geld eisen.

De alleenstaande man wordt rond 04.00 uur wakker doordat het licht in zijn slaapkamer ineens aangaat en hij tot zijn schrik twee onbekende mannen ziet staan. Ze roepen dat ze geld willen hebben.

Vastgebonden Bekijk groot formaat
Vastgebonden

Het slachtoffer zegt dat er geen geld in huis is, maar daar nemen de overvallers geen genoegen mee. Ze binden hem vast op een stoel en knevelen hem, waarna ze verschillende kamers doorzoeken. Volgens het slachtoffer zijn beide daders zo’n 1.75 meter lang, zijn ze blank en spreken ze accentloos Nederlands.

Bankpas

Wanneer de daders het huis hebben verlaten, weet de bejaarde man zich deels te bevrijden en belt hij de politie. Het belangrijkste dat de daders hebben meegenomen is de portemonnee van het slachtoffer met daarin onder meer zijn bankpas.

Bekijk groot formaat

Die gestolen pas wordt nog diezelfde ochtend gebruikt bij een geldautomaat in Bergen op Zoom. Dankzij de bewakingscamera’s daar zijn er duidelijke beelden van één van de verdachten.

Wie herkent de man op de bewakingsbeelden?

© AVROTROS / Landelijke Eenheid