Rotterdam - Nieuwe beelden van daders moord Dairon Alberto (32)

Dairon Alberto (32) werd zondagavond 28 oktober rond 21.20 uur doodgeschoten op de Rechthuislaan in Rotterdam-Zuid. In de uitzending van 11 december 2018 zijn er nieuwe beelden van het schietincident en de daders getoond.

Update Tien tips in de afgelopen dagen en er zijn ook mogelijke namen van de daders genoemd. Bedankt! De getuigen hebben zich nog niet gemeld.

Lees ook: Man (32) doodgeschoten op de rechthuislaan.


Op de nieuwe beelden is te zien hoe Darion, ook wel Dajo genoemd, nog probeerde te vluchten voor zijn belager. Ook zijn de daders nog door andere camera’s in de stad gefilmd. Wie herkent de mannen op de beelden? 

Dader schiet in op hele groep Bekijk groot formaat
Dader schiet in op hele groep

De schutter loste schoten op de gehele groep, maar alleen Dairon kon niet op tijd wegkomen. De schutter vluchtte na het incident met zijn handlanger weg op een scooter.

 Hoek van Katendrechtsestraat Bekijk groot formaat
Hoek van Katendrechtsestraat

Onder andere heeft de schutter op de hoek van de Katendrechtsestraat gelopen. Het lijkt op deze beelden alsof de man met zijn rechterbeen trekt; mogelijk is hij gewond of heeft hij iets in zijn zakken

Duidelijker in beeld Bekijk groot formaat
Duidelijker in beeld

Na de moord hebben de daders hun scooter in brand gestoken op de Schulpweg. Ook in deze buurt is het tweetal gefilmd. Op deze beelden dragen ze geen helm en lijken ze beide donkergetint. Een van hen is nogal dik; dit is dezelfde man als op de hoek van de Katendrechstestraat. 

Automobilisten gezocht Bekijk groot formaat
Automobilisten gezocht

De politie is ook op zoek naar automobilisten die zijn gefilmd op de Rechthuislaan; mogelijk zijn dit belangrijke getuigen. Slechts 5 minuten voor het incident reed een donkere auto de straat in en heeft een tijdje stil gestaan op de rijbaan. Wie herkent deze auto of weet wie in deze auto rijdt?Ieder detail is van groot belang in het onderzoek. Tippen kan ook anoniem via M: 0800 – 7000 of vertrouwelijk met TNI via: 079 – 345 8999.

Wie herkent de mannen op de beelden?

© AVROTROS / Landelijke Eenheid