Rotterdam - Ondernemer overvallen bij afstortautomaat

Dinsdagochtend 6 februari probeert een ondernemer zijn geld te storten bij een ING-afstortautomaat aan de Burgemeester Baumannlaan. Hij wordt vervolgens tijdens de transactie van achteren aangevallen.

Heeft u informatie die misschien kan helpen bij het oplossen? Geef uw tip rechtstreeks door aan de rechercheurs van deze zaak!

Contant geld

Rond 08.40 uur loopt een eigenaar van een groente- en fruitwinkel richting de ING-bank. Hij is van plan om zijn contante opbrengst van afgelopen week te storten. In zijn hand draagt hij de seal bag met het contante geld. Zodra hij deze onder de scanner houdt, opent de automaat, waarin hij de seal bag stopt.

Overvallers Bekijk groot formaat
Overvallers

Onverwachts vallen van achteren twee mannen de ondernemer aan. Het slachtoffer vecht dapper terug maar de daders zijn vlug: de seal bag weten ze op tijd te grijpen.

Wie herkent de mannen op de bewakingsbeelden?

Vlucht daders Bekijk groot formaat
Vlucht daders

De daders weten snel te ontkomen en vluchten beide een andere richting op. De man met het geld rent in de richting van de Tweede Hogenbanweg. Daarna is hij verdwenen in de richting van het Sidelingepark in Rotterdam-Overschie. Zijn handlanger is de Burgemeester Baumannlaan verder in gerend en verdwenen richting de Lugt.

Rotonde

De ING-bank ligt vlak naast een drukke rotonde. Vooral ’s morgens kan de drukte hier toenemen. De daders hadden het waarschijnlijk niet op de ondernemer gemunt maar op een willekeurige klant van de bank. Mogelijk hebben zij hiervoor op de uitkijk gestaan. 

Wie heeft iets gezien rondom de Burgemeester Baumannlaan rond 08.40 uur op dinsdag 6 februari?

© AVROTROS / Landelijke Eenheid