Maastricht - Oplichter slaat toe met wisseltruc bij juwelier

Een juwelier aan de Stationsstraat in Maastricht werd dinsdag 8 mei opgelicht met een wisseltruc. De dader ging ervandoor met een Rolex-horloge ter waarde van 35.000 euro.

Update De afgelopen dagen zijn er acht tips binnengekomen, ook van twee mogelijk andere slachtoffers, maar wie weet wie hij is?

Heeft u informatie die misschien kan helpen bij het oplossen? Geef uw tip rechtstreeks door aan de rechercheurs van deze zaak!

Bekijk groot formaat

Met regelmaat stapte de man de winkel binnen om te vragen naar een specifiek Rolex-horloge. Maar die middag wisselt hij het echte horloge om voor een namaakexemplaar.

Rolex-horloge Bekijk groot formaat
Rolex-horloge

Rond 16.00 uur verschijnt de oplichter in de winkel. De verkoper neemt plaats achterin de winkel en toont hem de betreffende Rolex. Iedere keer legt de man het horloge verkeerd terug en wanneer de verkoper even naar de kluis loopt, wisselt hij snel de exemplaren om. Met een smoes vertrekt hij iets later in de richting van de Sint Servaasbrug.

Wie heeft het betreffende Rolex-horloge ergens gezien?

Kenmerken dader Bekijk groot formaat
Kenmerken dader

De man heeft een getinte huidskleur en is tussen de 30 en 40 jaar oud. Hij is ongeveer 1.70m lang, heeft kort, donker haar en spreekt gebrekkig Duits. Hij droeg een blauw shirt met opdruk en zwarte schoenen. Op het moment van de wisseltruc droeg hij een beginnend baardje.

Wie heeft deze man zien lopen in de buurt van de Sint Servaasbrug in Maastricht op dinsdag 8 mei 2018?

Verkeerd e-mailadres Bekijk groot formaat
Verkeerd e-mailadres

De man gaf ook een foutief e-mailadres op bij de juwelier: stokass88@web.de. Herkent u dit e-mailadres? Neem contact op met de politie.

Wie herkent de man op de bewakingsbeelden?

© AVROTROS / Landelijke Eenheid