Schiedam - Overval modezaak aan de Boterstraat

Dader bedreigt 72-jarige eigenares met koksmes

Afspelen Overval modezaak aan de Boterstraat

Op woensdag 2 november 2016 om ongeveer 13.50 uur wordt in Schiedam modezaak Mitzi overvallen, op de hoek van de Boterstraat en de Grote Markt. De 72-jarige eigenares is op dat moment alleen in de winkel.

Kassa

De vrouw hoort iemand binnenkomen, maar kijkt niet direct om. Dan voelt ze ineens een hand op haar arm en als ze zich omdraait, ziet ze een onbekende man met een mes in zijn hand. Hij sleurt de vrouw mee richting de kassa en eist het geld dat daar in zit. Als dat naar zijn mening niet snel genoeg gaat, maakt hij een steekbeweging naar de vrouw.

Bekijk groot formaat

Wanneer hij het geld heeft, gaat hij naar buiten en rent hij er vandoor. Tijdens zijn vlucht is de man gefilmd door een bewakingscamera toen hij over de Herenstraat rende in de richting van de Kreupelstraat.

Wie (her)kent de man op de bewakingsbeelden?

Signalement

De overvaller is waarschijnlijk 25 jaar of jonger, zo’n 1.70 meter lang en heeft een blanke of licht-getinte huidskleur. Volgens het slachtoffer spreekt hij Nederlands zonder opvallend accent. Hij ging gekleed in een witte of lichtgrijze hoody, een broek van het merk Adidas en sportschoenen. Tijdens de overval droeg hij een sjaal voor zijn gezicht.

Bekijk groot formaat

Het mes waarmee de dader de vrouw bedreigde, is een koksmes van ongeveer 30 centimeter lang, waarschijnlijk keramisch, met een zwart lemmet en een zwart heft. Verder had de overvaller een plastic tas bij zich, waarin hij het gestolen geld meenam.

Getuigen

Twee mannen die buiten de modezaak op straat stonden toen de overvaller vluchtte, hebben hem gezien. Eén van de twee is zelfs nog een stuk achter de dader aan gerend, maar wist hem niet in te halen. De politie komt graag in contact met deze twee getuigen die het slachtoffer omschrijft als net geklede mannen.

Bent u één van de mannen langs wie de dader wegrende of weet u wie zij zijn?

© AVROTROS / Landelijke Eenheid