Valkenswaard - Overval op echtpaar in 2001

De politie heeft onlangs nieuwe informatie binnengekregen

Update Er kwamen afgelopen week 2 tips binnen, het zou heel fijn zijn als u blijft meedenken.

Afspelen

In 2001 werd een ouder echtpaar in Valkenswaard overvallen. Dat gebeurde op donderdagavond 15 maart in hun woning aan de Vest. Onlangs is nieuwe informatie binnengekomen waardoor het onderzoek is  heropend. 

15 maart 2001 Bekijk groot formaat
15 maart 2001

De man en vrouw runden samen al jaren een bedrijf en maakten zo vele uren per week. Op 15 maart omstreeks 23.45 uur is het echtpaar samen thuis en rijdt er een scooter met twee mannen hun terrein op. De twee sluipen om het huis, komen dan bij de achterdeur uit en proberen het slot open te breken. 

Overval

Binnen hoort het echtpaar geluid en de man gaat even kijken. Hij loopt naar de achterdeur, haalt die van het slot, opent hem en kijkt even naar buiten. De twee mannen stonden verscholen achter een muur, maar komen tevoorschijn met een wapen en een mes en duwen de man terug het huis in. Hij probeert nog tegen te stribbelen maar krijgt dan met het pistool een klap op zijn hoofd. Binnen wordt ook zijn vrouw bedreigd en eisen de overvallers geld. Met een envelop met geld gaan ze er weer vandoor.  

Vluchtroute Bekijk groot formaat
Vluchtroute

Buiten ziet een vrachtwagenchauffeur die op De Vest rijdt een scooter met twee mannen de oprit van het huis afschieten. Zonder helm, met mutsen op scheuren ze De Vest op en rijden richting de Zeelberg. 

Een van de daders

Destijds is al vrij snel een verdachte aangehouden. Hij heeft ook zijn aandeel in de overval bekend. Hij heeft daarvoor een gevangenisstraf gekregen en die ook uitgezeten. Hij heeft echter nooit willen vertellen wie zijn mededader is, en inmiddels kan hij dat ook niet meer, want in 2012 is deze man om het leven gekomen bij een verkeersongeval. 

Nieuwe informatie

De politie heeft onlangs nieuwe informatie over de zaak binnengekregen waardoor het onderzoek weer is opgestart. 

Tweede dader

De dader die nog wordt gezocht was destijds een magere blanke man, ca. 1.80-1.85m. lang, ongeveer 20 tot 25 jaar oud, die sprak met een Brabants accent. Hij is nu dus eind 30, begin 40 jaar.

Wie weet meer te vertellen over de tweede dader? 

© AVROTROS / Landelijke Eenheid