Wageningen - Overvaller sluit man (68) op in eigen woning

Een 68-jarige man schrikt zaterdagavond 15 september 2018 wakker van een indringer naast zijn bed. Nadat de overvaller zijn buit bij elkaar heeft gesprokkeld, sluit hij het slachtoffer op in zijn woning aan de Tarthorst.

Update Sinds de uitzending zijn er 7 reacties binnengekomen waaronder één van een getuige met een tip over de Opel Astra. Deze auto is teruggevonden in Tiel.

Gedurende de overval bedreigde hij de bewoner met een groot mes. Hij vroeg onder andere naar geld, de huis- en autosleutels en de telefoons van het slachtoffer. Later blijkt dat hij er ook vandoor is gegaan met de auto en een horloge.

Tijd winnen

Waarschijnlijk heeft de overvaller de bewoner opgesloten om tijd te winnen. Buiten de woning werden namelijk de telefoons en huissleutels teruggevonden. Het slachtoffer wist met een reservesleutel zichzelf te bevrijden en heeft daarna bij de buren de politie gebeld.

Lang haar en bol gezicht

De politie hoopt dat mensen de overvaller kunnen herkennen aan zijn opvallende uiterlijk. Hij is een blanke man, rond de 25 jaar oud en tussen 1.70 en 1.75 meter lang. De dader heeft een stevig postuur en opvallend lang, zwart haar. Verder heeft hij een wat bol, pafferig gezicht met een zwart ringbaardje. Hij droeg die nacht een jas tot de knie en sprak accentloos Nederlands.

Herinnert u zich deze man of herkent u hem aan de hand van het signalement? Geef uw informatie door aan de politie.

-reconstructie- Bekijk groot formaat
Onduidelijk motief

De overval heeft plaatsgevonden tussen 23.30 uur en 00.15 uur. Het is onduidelijk waarom de man juist op dit adres heeft toegeslagen. Mogelijk heeft hij eerder die zaterdag al rondgehangen in de buurt.

Gestolen Opel Astra Bekijk groot formaat
Gestolen Opel Astra

De overvaller gaat ervandoor in de grijze Opel Astra uit 2013 van de bewoner. De auto stond niet voor de deur geparkeerd, dus mogelijk is de overvaller door de wijk gelopen om de auto te vinden. 

Waarschijnlijk zijn de kentekenplaten van de auto direct verwijderd of verwisseld, want het kenteken, 2-KHP-27, is niet geregistreerd door verkeerscamera’s.

Wie heeft de overvaller zien rondlopen door de wijk?

Wie heeft de gestolen grijze Opel Astra, bouwjaar 2013, ergens gezien, mogelijk in combinatie met een man met lang, zwart haar?

Omega Automatic horloge Bekijk groot formaat
Omega Automatic horloge

De overvaller heeft ook een horloge van het slachtoffer meegenomen. Het betreft een soortgelijk Omega Automatic horloge. Het enige verschil met het getoonde horloge, is dat het gestolen exemplaar een bruin lederen bandje heeft in plaats van een metalen.

Wie weet of het horloge mogelijk ergens te koop is aangeboden?

© AVROTROS / Landelijke Eenheid