Almere - Overvallers Blokker vluchten op gestolen scooter

Op 2 april overvielen twee jong ogende mannen het Blokker-filiaal aan de Schutterstraat. Ze bedreigden de medewerksters met een vuurwapen en een hamer.

Update Inmiddels zijn er acht tips binnengekomen. Herkent u dit duo? Geef het door!

Op camerabeelden uit de omgeving is te zien hoe de daders op een scooter vluchtten. Ook tijdens de overval zijn ze in het winkelpand door een aantal camera's vastgelegd.

Wie heeft informatie over de daders?

Vuurwapen en hamer Bekijk groot formaat
Vuurwapen en hamer

Rond 10.25 uur die dinsdagochtend stormen de mannen binnen. Terwijl één van hen met de hamer op schappen begint te slaan, richt de ander het vuurwapen op de medewerksters.

De dader met de hamer probeert de 63-jarige bedrijfsleidster aan haar haar mee te sleuren. Zij weet echter aan zijn greep te ontkomen en rent de winkel uit.

Bekijk groot formaat

De andere twee medewerksters kunnen geen kant op en moeten onder bedreiging van het vuurwapen naar het kantoor. Hen wordt gesommeerd de kluis te openen, maar dat kunnen ze niet vanwege het tijdslot dat erop zit.

Wanneer de overvallers zich realiseren dat er in het kantoor niets te halen valt, graaien ze snel wat geld bij elkaar uit de kassa's.

Vluchtroute Bekijk groot formaat
Vluchtroute

Het eerste stuk gaan ze er te voet vandoor, maar dan springen ze op de scooter die ze hadden klaarstaan.

Bekijk groot formaat

Ze rijden ermee via de Spoordreef, de Wagenmakerbaan en de Olstgracht naar de Koperslagerhof, waar ze de scooter dumpen.

Gestolen scooter Bekijk groot formaat
Gestolen scooter

Het gaat om een Piaggio C44 die op 16 maart was gestolen, in Almere, vanaf de Siennastraat. De scooter heeft het kenteken FJ0 70L en is tot aan de overval dus tweeëneenhalve week uit het zicht geweest.

Wie heeft iets gezien van de diefstal van de Piaggio C44 op zaterdag 16 maart op de Siennastraat?

Bekijk groot formaat

Herkenbaar aan deze Piaggio is de buddyseat: die mist zowel de linker handgreep als het slot dat er normaal gesproken op hoort.

Heeft u de scooter gezien tussen 16 maart en 2 april en/of weet u wie er in die periode op reed, geef het door aan de politie.

Twee jonge mannen

De daders hadden hun best gedaan om zich te vermommen, maar hopelijk herkent iemand ze toch. Volgens de slachtoffers ging het om twee jonge mannen, één donker- en één lichtgetint, van mogelijk nog geen 20 jaar oud.

Weet u wie de overvallers zijn, wellicht door de combinatie met de scooter, laat het de politie weten door te bellen naar 0800-6070. Wilt u anoniem uw informatie delen, belt u 0800-7000.

© AVROTROS / Landelijke Eenheid