Heerenveen - Poging moord Bert Jonker

Het Openbaar Ministerie heeft besloten identiteit verdachte openbaar te maken

Update 12 tipgevers namen contact op, maar van der Wouden is nog niet gevonden. Ziet u hem, of vermoedt waar hij hier in Nederland verblijft of verbleef bel 0800-6070.

Afspelen Poging moord Bert Jonker

Het Openbaar Ministerie heeft besloten de naam en foto openbaar te maken van de voortvluchtige verdachte Charles Reinier van der Wouden (56) die zaterdagavond 7 januari 2017 bij het Thialf-stadion in Heerenveen schaatssponsor Bert Jonker in zijn hand schoot.

Poging moord Bekijk groot formaat
Poging moord

Bert Jonker reed even eerder die avond rond 19.00 uur van de parkeerplaats af in zijn zwarte Tesla toen hij een man op zich af zag lopen zwalken. Toen Jonker voor hem stopte en het raam naar beneden deed - omdat hij dacht dat hij misschien hulp nodig had - trok de man een wapen. Omdat Jonker meteen gas gaf, raakte de van dichtbij afgevuurde kogel alleen zijn hand.

Zakelijk conflict Bekijk groot formaat
Zakelijk conflict

Het slachtoffer gaf meteen door aan de politie dat hij de verdachte had herkend, het is een man met wie hij in het verleden een zakelijk conflict had. Het Openbaar Ministerie heeft de afgelopen twee weken alles geprobeerd om diens verblijfplaats te achterhalen. Omdat dat tot op heden niet is gelukt, is besloten zijn identiteit openbaar te maken.

Identiteit verdachte Bekijk groot formaat
Identiteit verdachte

De verdachte heet Charles Reinier van der Wouden en is nu 56 jaar oud. Hij werd geboren op 10 mei 1960 in Den Haag en heeft zover bekend geen vaste woon-of verblijfplaats. Hij is niet lang, kleiner dan 1.75 meter, heeft een tenger postuur en draagt mogelijk een ringbaardje. Hij droeg die zaterdagavond 7 januari vermoedelijk een langere geelbruine jas. Hij is gevallen toen hij het schot had gelost, is daarna weggerend, maar het is niet duidelijk hoe hij daarna is gevlucht en waar hij dus nu is. Deze foto van Charles is uit 2015, hij zou er nu iets anders uit kunnen zien. 

Wie heeft informatie over de verblijfplaats van Charles Reinier van der Wouden?

Wie heeft onlangs nog contact gehad met Charles Reinier van der Wouden of weet waar hij de laatste tijd wel vaker verbleef, zowel voor het schietincident op 7 januari als daarna?

Wie heeft Charles Reinier van der Wouden naar het Thialf stadion zien komen of zien vluchten? 

© AVROTROS / Landelijke Eenheid