Amsterdam - Portier ernstig mishandeld door twee mannen

Twee mannen hebben in de nacht van zondag 6 op maandag 7 mei een portier mishandeld op de Oudezijds Voorburgwal in Amsterdam. Het slachtoffer lieten ze zwaargewond achter. Er zijn bewakingsbeelden van de daders.

Update In de afgelopen dagen zijn er 7 reacties binnengekomen, maar nog geen gouden tip. Heeft u informatie over de zaak, laat het de politie weten.

Zijn dienst bij een hotel is net beëindigd, wanneer de portier rond 01.50 uur twee mannen ziet die zich verdacht ophouden bij een nooduitgang.

Vechtpartij

Nadat hij hen beleefd vraagt te vertrekken, ontstaat er een woordenwisseling. Maar zodra hij een van de mannen de weg wijst richting de straat, gaat het echt mis: de woordenwisseling mondt uit in een vechtpartij. De portier wordt hardhandig en met veel kracht uit balans gebracht, waardoor hij met een smak op de grond belandt.

Gebroken heup Bekijk groot formaat
Gebroken heup

Terwijl hij op de grond ligt, slaan en schoppen de twee mannen op hem in. Het slachtoffer breekt hierdoor zijn heup. Het duo verdwijnt vervolgens in de mensenmassa en loopt in de richting van het Oudekerksplein.

Wie herkent de mannen op de bewakingsbeelden?

Signalementen daders Bekijk groot formaat
Signalementen daders

De belagers zijn twee lichtgetinte mannen. De een wordt tussen 30 en 35 jaar oud geschat, is circa 1.80 meter lang en heeft een stevig postuur. Hij droeg een donkergrijze spijkerbroek en een donkerkleurige jas met daaronder een zwart shirt. Zijn zwarte haar zat achterover gekamd, met twee opvallende inhammen aan de voorzijde.

Bekijk groot formaat

De andere man was kleiner, rond de 1.70 meter, en heeft een slank postuur. Hij had een wit trainingsjack aan met blauwe strepen en een blauwe trainingsbroek met witte strepen. Beide kledingstukken zijn van het merk Adidas. Zijn haar droeg hij in een scheiding met opgeschoren zijkanten.

Wie heeft dit duo gezien in de nacht van zondag 6 op maandag 7 mei, op de Oudezijds Voorburgwal en/of lopend in de richting van het Oudekerksplein?

© AVROTROS / Landelijke Eenheid