Rotterdam - Rapper Feis onschuldig slachtoffer schietincident

De 32-jarige Faisal Mssyeh (rapper Feis) werd op nieuwjaarsnacht doodgeschoten voor een restaurant aan de Nieuwe Binnenweg. Ook zijn broer raakte hierbij zwaargewond. De aanleiding was een ruzie waar de broers niets mee te maken hadden.

Update Sinds de uitzending van 5 februari zijn er al 90 tips binnengekomen! Het onderzoek is in volle gang, bedankt!

Update 19 februari 2019: ‘Verdachte in beeld

Volgens een aantal getuigen was de schutter, kort voordat de dodelijke schoten op straat werden gelost, binnen boos geworden omdat iemand hem ’klein’ had genoemd. Hierop zou de man een wapen hebben getrokken. Na dit voorval hebben de restaurantmedewerkers een grote groep bezoekers het restaurant uitgezet, waaronder Faisal en zijn broer.

Uit het niets geschoten Bekijk groot formaat
Uit het niets geschoten

Vermoedelijk is er daarna buiten op de stoep voor het restaurant iets voorgevallen, waardoor de schutter zijn wapen heeft getrokken. De twee broers werden door de schoten geraakt. Faisal werd in zijn rug geraakt en overleed later aan zijn verwondingen. 

Wie heeft gezien dat er is geschoten?

Signalement schutter

De schutter is een donkergetinte man, tussen de 20 en 30 jaar oud, met een forse lichaamsbouw en zo’n 1.70 – 1.80m lang. Hij had een baardje en droeg een rode sweater. 

De politie wil dringend spreken met personen die hebben gezien door wie er is geschoten, en vermoeden wie de schutter is of waar hij momenteel zit ondergedoken. Ook doet het team een dringend beroep op getuigen van dit fatale schietincident. Weet u wie er heeft geschoten en herinnert u zich iets van de vlucht van de dader? Neem contact op via 0800 – 6070. U kunt ook anoniem uw tip doorgeven door te bellen met Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000.

Wie weet wie de schutter is?

Bekijk groot formaat

Meerdere getuigen hebben gezien dat de schutter na het incident in een grijze Toyota Yaris is gestapt. Iemand anders bestuurde het voertuig. 

Wie weet wie de eigenaar/ bestuurder is van de Toyota Yaris?

Beelden vermoedelijke vluchtauto

De Mobiele Eenheid (ME) van de politie reed 45 minuten voorafgaand van het schietincident over de Nieuwe Binnenweg. Op dat politievoertuig zat een camera, waardoor de mogelijke vluchtauto is vastgelegd. Helaas is het kenteken niet leesbaar. Herkent u deze auto en weet u wie de eigenaar is? Neem contact op met de politie.

Groene Skoda en grijze Opel Bekijk groot formaat
Groene Skoda en grijze Opel

Voor de Toyota stond ook een groene Skoda geparkeerd. Deze auto vertrok op bijna hetzelfde tijdstip als de mogelijk vluchtauto. De politie komt graag in contact met de bestuurder en inzittenden van deze auto.

Bekijk groot formaat

In de andere auto, een grijze Opel, zaten twee mensen voorin. Ook met deze mensen komt de politie graag in contact; mogelijk hebben zij het kenteken van de grijze Toyota gezien. Het kenteken van deze Opel was niet leesbaar. Maar waarschijnlijk had het een 7 en het middelste deel lijkt uit 3 letters te bestaan. Deze auto is rond 04.40 uur over de Nieuwe Binnenweg gereden.

Wie weet wie de inzittenden/ bestuurders zijn van de Opel en Skoda?

© AVROTROS / Landelijke Eenheid