Hippolytushoef - Sieraden buit gemaakt bij woningoverval

In de vroege ochtend van vrijdag 23 juni 2017 wordt een echtpaar uit Hippolytushoef overvallen in hun woning aan de Polderweg.

Update 9 tips, onder andere over de sieraden en buitgemaakte horloges. De daders komen mogelijk uit de regio Den Haag/Leiden. Heeft u een vermoeden wie het zijn dan mag u ook anoniem of via het Team Nationale Inlichtingen informatie doorgeven.

Omstreeks 03.30 uur wordt het stel wakker van glasgerinkel. Nog voor ze alarm kunnen slaan staan er drie overvallers in hun slaapkamer. Ze binden de vrouw vast met tie-wraps, en mishandelen de man. Hij is slecht ter been en erg slechtziend. De man wordt door een van de overvallers zelfs in zijn arm geschoten.

Wie weet meer over deze overval?

Sieraden Bekijk groot formaat
Sieraden

De daders hebben met een steekwagen van het echtpaar de gehele kluis meegenomen. Daar zaten onder andere een Cartier armband in, een diamanten ring en oorbellen van Boodles en buddha to buddha armbanden.

Horloges Bekijk groot formaat
Horloges

Er zijn ook twee horloges meegenomen, van Breitling. Een daarvan had een extra horloge in de band. Het is een chronomat UTC, en het exemplaar van het slachtoffer had een groene wijzerplaat. Het derde horloge dat is meegenomen is een Ballon bleu de Cartier, met op die van het slachtoffer grijze wijzerplaten. 

Wie heeft die sieraden of horloges ergens gezien of te koop aangeboden gezien? 

Daders Bekijk groot formaat
Daders

De daders waren alle drie in het zwart gekleed, een droeg een zwarte muts met een rode rand. Ze spraken met een Haags of Leids accent. De langste dader was zo’n 1.85 en was duidelijk de leider. Hij droeg een zwarte lange jas, een soort model regenjas, maar met een capuchon. Die leek van neopreen: het materiaal waar ook wetsuits van worden gemaakt. Verder moeten die mannen voor het meenemen van die kluis een auto of een busje hebben gehad. 

Wie heeft een vermoeden wie de daders zouden kunnen zijn? 

Bijna een aanrijding Bekijk groot formaat
Bijna een aanrijding

De overval op de Polderweg gebeurde die vrijdag 23 juni tussen 03.30 uur en iets over 4 ’s ochtends. Dankzij een getuige weet de politie dat iets na dat tijdstip op de kruising van de Hippolytushoeverkruisweg en Oosterklief bijna een aanrijding is geweest. De getuige moest daar snel aan de kant voor een hard rijdende donkerkleurige vermoedelijk zwarte Volvo, waarschijnlijk van een v70 Station uit 2000. Even later bij de Oosterklief zag hij twee mannen met witte helmen op een scooter rijden. Die bestuurders wil de politie spreken.

Wie zijn de bestuurders van de Volvo en de scooter?

Rode bestelbus Bekijk groot formaat
Rode bestelbus

Verder is de dag voor de overval ’s ochtends heel vroeg een donkerrode bestelbus tegenover het huis van de slachtoffers gezien.  Waarschijnlijk een soortgelijke Transporter. Wie herkent die bus, heeft hem ook gezien of weet van wie hij is?

Wie weet meer over de donkerrode bestelbus?

© AVROTROS / Landelijke Eenheid