Rotterdam - Slinks drietal plundert rekening man (69)

De rekening van een 69-jarige man werd vrijdag 14 september geplunderd door gehaaide pinpasfraudeurs. Vermoedelijk is zijn pincode eerder afgekeken tijdens het boodschappen doen op de Laan op Zuid.

Update De identiteit van de vrouwelijke verdachte is bij de politie bekend. Naar de twee mannen wordt nog gezocht, dus uw tips zijn nog zeer welkom.

Die bewuste ochtend is het slachtoffer tussen 11.00 en 12.00 uur met de tram gereisd naar de Albert Heijn aan de Laan op Zuid. Nadat hij netjes heeft afgerekend, doet hij nog een boodschap bij de naastgelegen Gall & Gall. Vermoedelijk is in deze winkel zijn pincode tijdens het afrekenen afgekeken.

Boodschappentrolley Bekijk groot formaat
Boodschappentrolley

Wanneer hij heeft betaald, stopt hij zijn portemonnee weg in zijn boodschappentrolley. Op bewakingsbeelden is te zien dat er twee mannen tijdens het afrekenen dicht bij de man staan.

Achtervolgd naar huis Bekijk groot formaat
Achtervolgd naar huis

Het slachtoffer stapt na het winkelen in de tram bij halte Vuurplaat. Vanaf de winkel is hij door twee mannen achtervolgd naar zijn woning aan het Van der Hoevenplein. Zodra hij de hal van zijn appartementencomplex betreedt, duikt er ineens achter hem één van de mannen op.

Babbeltruc Bekijk groot formaat
Babbeltruc

Door middel van een babbeltruc wordt het slachtoffer op een slinkse wijze afgeleid. Hierdoor ziet een van de twee dieven kans zijn bankpas te stelen. Eenmaal thuis komt het slachtoffer door een alerte huismeester erachter dat hij is beroofd.

Op bewakingsbeelden is te zien hoe een vrouw vervolgens rond 12.22 uur een flink bedrag pint op de Korte Lijnbaan. Daarnaast is er ook nog gewinkeld met de pas en is er een taxi mee betaald.

Signalementen

De politie is nog op zoek naar de twee mannen. Zij zijn tussen de 25 en 45 jaar oud, hebben een licht getinte huidskleur en donker haar. Beiden spraken Engels.

Bekijk groot formaat

Een van hen is licht kalend en droeg een donkerkleurig tweedelig kostuum met een licht overhemd en donkere schoenen. Verder droeg hij een donkere bril en had hij een donkere tas bij zich.

Zijn handlanger droeg een donkere, korte jas, een spijkerbroek, donkere schoenen en had een horloge om zijn linkerpols. Hij had een zonnebril weggestopt in zijn borstzakje.

Wie herkent de mannen op de bewakingsbeelden?

© AVROTROS / Landelijke Eenheid