Purmerend - Steekincident op de Koemarkt

Afgelopen zomer werd op de Koemarkt in Purmerend een 36-jarige man op een haar na doodgestoken. Inmiddels gaat het gelukkig beter met hem, maar de dader is nog steeds niet gevonden.

Update Ondanks 19 tips nog geen informatie die concreet genoeg is om de man aan te houden. Wie helpt?

Afspelen Steekincident op de Koemarkt

Heeft u informatie die misschien kan helpen bij het oplossen? Geef uw tip dan hier rechtstreeks door aan de rechercheurs van deze zaak!

Vechtpartij Bekijk groot formaat
Vechtpartij

In de nacht van zaterdag 29 juli op zondag 30 juli 2017 ontstaat rond 02.30 uur een vechtpartij op de Koemarkt in Purmerend. Op bewakingsbeelden is te zien hoe een groep mannen op de Koemarkt rondhangt. Ze wachten totdat drie mannen een café verlaten en dan vindt er een confrontatie plaats.

Steekincident Bekijk groot formaat
Steekincident

Er zijn nog geen klappen gevallen als een van de mannen een hand naar zijn broekzak laat gaan. Even later haalt hij een mes tevoorschijn. Hij loopt op één van de drie mannen af en steekt vervolgens een aantal keer. Het slachtoffer - een 36-jarige Amsterdammer - weet te ontsnappen maar zal later in elkaar zakken en in kritieke toestand worden afgevoerd naar het ziekenhuis. Hij had meerdere steekwonden, onder andere vlak bij zijn hart.

Groep mannen uit Amsterdam-Noord

De politie weet dat de groep mannen op het plein waarschijnlijk afkomstig is Amsterdam-Noord. Dat geldt dus wellicht ook voor de dader. Verder heeft ze al een paar van de vechtersbazen kunnen identificeren. Ook zijn er al enkele van hen ondervraagd en de verwachting is dat er nog meerdere van hen gehoord zullen worden.

Dader nog gezocht Bekijk groot formaat
Dader nog gezocht

De man die stak is echter nog niet bekend en daar ontvangt de politie graag informatie over. Als hij vlucht, is te zien dat hij mank lijkt te lopen. Hij lijkt blank en is nogal tenger. En verder droeg hij een opvallend petje. Zijn leeftijd wordt rond de 20 - 25 jaar geschat en hij heeft vermoedelijk een rossige haarkleur.

© AVROTROS / Landelijke Eenheid