Holwierde - Supermarkt Superrr overvallen door gewapend duo

Supermarkt Superrr in het Groningse dorp Holwierde was 19 december 2017 het doelwit van een overval. In de buurtsuper werken mensen met een verstandelijke beperking. Er zijn bewakingsbeelden van de daders.

Update Na de uitzending zijn er zo’n 20 reacties binnengekomen. Onder andere over de sjaal van de overvaller, maar ook over het MBO-tasje. Er zijn ook via Meld Misdaad Anoniem mogelijke namen doorgegeven! Heel erg bedankt voor het meedenken.

Rond 14.50 die middag rennen twee mannen de kleine winkel binnen. Een van hen gaat het kantoor binnen en bedreigt een medewerker met een mes. De andere overvaller neemt de bedrijfsleider mee naar de kassa.

Geld en sigaretten Bekijk groot formaat
Geld en sigaretten

Zodra de kassa open is, stopt de overvaller het geld in een zwart tasje met de opdruk ‘Hallo MBO’. Hij stopt er ook nog een aantal pakjes sigaretten bij.

Bekijk groot formaat

Het tasje dat hij bij zich had, is ooit verspreid tijdens open dagen van MBO-opleidingen in het noorden van Nederland.

Mogelijke woonplaats Delfzijl Bekijk groot formaat
Mogelijke woonplaats Delfzijl

Na een dikke minuut vertrekt het duo op een scooter. De politie sluit niet uit dat de mannen woonachtig zijn in Delfzijl. Ze kwamen namelijk op de heenweg uit de richting van Delfzijl, en ook op de terugweg reden ze die kant op.

Gestolen Paggio Vespa Sprint

Door een getuigenverklaring heeft de politie het kentekenplaatje van de scooter gevonden in een prullenbak in het Biessummerbos. Hierdoor weet de politie dat de daders reden op een donkerblauwe Piaggio Vespa Sprint.

Bekijk groot formaat

Deze scooter is op 1 november 2017 gestolen vanaf de Pelsterstraat in Groningen. Mogelijk rijdt het duo, met een vals kentekenplaatje, er nog steeds op rond.

Signalement overvallers Bekijk groot formaat
Signalement overvallers

De mannen waren volledig in het zwart gekleed. Beide lijken een lichte huidskleur te hebben. Een van hen droeg Nike-schoenen en had een zwart-witte sjaal voor zijn gezicht.

Wie herkent de mannen op de bewakingsbeelden?

© AVROTROS / Landelijke Eenheid