Landelijk - Tommy van der Sommen (36) op Opsporingslijst

Ruim een jaar geleden veroordeeld tot 9 jaar gevangenisstraf, maar nog altijd voortvluchtig.

Afspelen Tommy van der Sommen (36) op Opsporingslijst

Tommy van der Sommen is de spil gebleken in een groot internationaal drugsnetwerk. Op 22 mei 2017 achtte de rechter in Nederland hem schuldig aan drugshandel, witwassen en mishandeling. Van der Sommen was bij die uitspraak niet aanwezig en is tot op heden voortvluchtig. 

Sinds 25 juli 2018 staat hij op de Nationale Opsporingslijst.

Spanje

De politie vermoedt dat Van der Sommen in Spanje verblijft, mogelijk in Barcelona. Maar er zijn ook aanwijzingen dat hij zich kan ophouden aan de zuidkust, in de omgeving van Malaga en Marbella. Mogelijk houdt hij er daar een luxe levensstijl op na, gerealiseerd met crimineel verkregen geld.

Zoekingen Bekijk groot formaat
Zoekingen

Ook zijn er aanwijzingen dat Van der Sommen af en toe naar Nederland komt en dan verblijft op onderduikadressen. Waarschijnlijk maakt hij dan gebruik van een schuilnaam.

Op 24 juli 2018 zijn er zoekingen gedaan op verschillende locaties in Noord-Brabant, onder meer in woningen en een bedrijfspand uit het directe netwerk van Van der Sommen.

Mogelijk kaler en/of slanker Bekijk groot formaat
Mogelijk kaler en/of slanker

Tommy van der Sommen is geboren in Eindhoven en is momenteel 36 jaar oud. Hij maakt mogelijk gebruik van een valse identiteit. Van der Sommen is 1.93 meter lang en heeft blauwe ogen.

De foto’s hierboven zijn uit 2014. De blonde Van der Sommen was toen al kalend. De politie houdt er rekening mee dat hij inmiddels wat kaler of misschien volledig kaal is. Ook is het mogelijk dat zijn postuur is veranderd; op de foto’s uit 2014 is Van der Sommen iets gezet, maar hij zou tegenwoordig slanker kunnen zijn.

Bekijk groot formaat

De foto hiernaast is door de politie bewerkt om aan te geven hoe Van der Sommen er nu uit zou kunnen zien; wat slanker dus dan in 2014 en helemaal kaal.

Wie weet waar Tommy van der Sommen verblijft of is geweest? Uw informatie delen kan ook anoniem op 0800-7000. Vanuit het buitenland belt u +31 79 345 9876

© AVROTROS / Landelijke Eenheid