Noordeloos - Schietincident in weiland

Een verdachte in deze zaak op de Nationale Opsporingslijst

Afspelen Schietincident in weiland

Een automobiliste die in de nacht van zaterdag 10 december langs een weiland in Noordeloos - een klein dorpje in Zuid-Holland - reed zag in de berm van de Middenweg een neergeschoten man liggen. Nadat de hulpverleners ter plaatse waren gekomen werd er iets verderop in een weiland nog een neergeschoten man aangetroffen.

Twee mannen Bekijk groot formaat
Twee mannen

De twee neergeschoten mannen zijn 28 en 35 jaar en komen uit Rotterdam. Het wordt al snel duidelijk dat ze naar het weiland zijn gebracht in een donkere tweedeurs wagen.

Wie is die avond in de omgeving van Noordeloos iets opgevallen? 

Autobrand in Groenekan Bekijk groot formaat
Autobrand in Groenekan

Al snel leggen rechercheurs een link naar een autobrand in Groenekan, zo’n 40 km van Noordeloos. Daar wordt ruim een uur na de vondst van de neergeschoten mannen een donkere tweedeurs Audi in brand gestoken. De auto wordt ontdekt op het parkeerterrein van hockeyclub Voordaan aan de Lindenlaan. 

Wie heeft iets gezien rond het achterlaten van die AudiA5 bij hockeyclub Voordaan aan de Lindenlaan in Groenekan?

Gestolen Audi Bekijk groot formaat
Gestolen Audi

De politie vermoedt dat deze uitgebrande wagen is achtergelaten door de dader verantwoordelijk voor het neerschieten van de 2 Rotterdammers. De Audi A5 is al in januari 2016 uit Amsterdam ontvreemd en is dus bijna een jaar van de radar tot hij in Groenekan wordt achtergelaten.

Wie weet waar die auto dat kleine jaar dat ‘ie gestolen was is geweest? 

Zo’n auto moet toch ergens gestald zijn, geparkeerd hebben gestaan of mee gereden zijn.

Gerel Palm Bekijk groot formaat
Gerel Palm

Het schietincident is vermoedelijk het gevolg van een drugsconflict. Uit het onderzoek daarnaar is in elk geval één verdachte naar voren gekomen: de 34-jarige Gerel Lusiano Palm, geboren op 28 februari 1983. Hij is 1.80 meter lang, heeft een vrij smalle mond, wenkbrauwen met een knikje, een licht litteken op de linkerwang en vrij kleine oren.

Palm werd op 1 maart 2017 aangehouden in Suriname, maar wist op 12 maart te ontsnappen. Hij is sindsdien voortvluchtig en geldt als vuurwapengevaarlijk. In juni 2017 is Palm op de Nationale Opsporingslijst geplaatst.

Heeft u Gerel Palm sinds 12 maart gezien of heeft u een vermoeden waar hij nu verblijft, meldt u dat dan. Benader hem niet zelf, maar neem wanneer u hem ziet contact op met de politie. 

Alle manieren om uw tip door te geven, vindt u op deze pagina. Vanuit het buitenland kunt u bellen naar 0031 79 345 9876.

Wie heeft informatie over de mogelijke verblijfplaats van Gerel Palm? Heeft u hem sinds 12 maart 2017 ergens gezien?

© AVROTROS / Landelijke Eenheid