Noordeloos - Twee mannen in weiland neergeschoten

Mogelijke auto dader(s) wordt uitgebrand in Groenekan aangetroffen

Update Vier mogelijke getuigen hebben zich gemeld.

Afspelen

Een automobiliste die in de nacht van zaterdag 10 december langs een weiland in Noordeloos - een klein dorpje in Zuid-Holland - reed zag in de berm van de Middenweg een neergeschoten man liggen. Nadat de hulpverleners ter plaatse waren gekomen werd er iets verderop in een weiland nog een neergeschoten man aangetroffen.

Twee mannen Bekijk groot formaat
Twee mannen

De twee neergeschoten mannen zijn 28 en 35 jaar en komen uit Rotterdam. Het wordt al snel duidelijk dat ze naar het weiland zijn gebracht in een donkere tweedeurs wagen.

Wie is die avond in de omgeving van Noordeloos iets opgevallen? 

Autobrand in Groenekan Bekijk groot formaat
Autobrand in Groenekan

Al snel leggen rechercheurs een link naar een autobrand in Groenekan, zo’n 40 km van Noordeloos. Daar wordt ruim een uur na de vondst van de neergeschoten mannen een donkere tweedeurs Audi in brand gestoken. De auto wordt ontdekt op het parkeerterrein van hockeyclub Voordaan aan de Lindenlaan. 

Wie heeft iets gezien rond het achterlaten van die AudiA5 bij hockeyclub Voordaan aan de Lindenlaan in Groenekan?

Gestolen Audi Bekijk groot formaat
Gestolen Audi

De politie vermoedt dat deze uitgebrande wagen is achtergelaten door de dader verantwoordelijk voor het neerschieten van de 2 Rotterdammers. De Audi A5 is al in januari 2016 uit Amsterdam ontvreemd en is dus bijna een jaar van de radar tot hij in Groenekan wordt achtergelaten.

Wie weet waar die auto dat kleine jaar dat ‘ie gestolen was is geweest? 

Zo’n auto moet toch ergens gestald zijn, geparkeerd hebben gestaan of mee gereden zijn.

Weiland Bekijk groot formaat
Weiland

De mannen zijn mogelijk bewust door de dader naar die stille plek gebracht. Dat was dus aan de Middenweg, net iets buiten de bebouwde kom van Noordeloos. Toch hoopt de politie dat er vanavond mensen kijken die daar in de omgeving toen iets is opgevallen. De mannen zijn die zaterdagavond 10 december waarschijnlijk rond 23.45 uur neergeschoten. 

Daders

Tot nu toe heeft de politie van de twee Rotterdammers nog niet veel over de daders gehoord maar ze denkt dat de mannen een afspraak hebben gehad die uit de hand is gelopen. Op dit moment gaan ze er vanuit dat de dader in ieder geval in die gestolen Audi A5 heeft gereden. 

© AVROTROS / Landelijke Eenheid