Beloning € 10.000,- (tienduizend euro)

Delft - Verdachte gezocht van liquidatie Karel Pronk

De 60-jarige Pronk werd op 7 augustus doodgeschoten bij het Kalverbos. De politie verdenkt Errol Janssen (51) ervan de schutter te zijn geweest.

Update Na de uitzending van 9 oktober zijn er wederom 20 tips binnengekomen. Errol Janssen is mogelijk op meerdere plekken gezien. Deze tips worden nu verder onderzocht.

Janssen, ook bekend onder de alias Mick van der Laan, is sinds de dag van het fatale schietincident spoorloos verdwenen. Daarom heeft de politie besloten zijn identiteit openbaar te maken.

Op dinsdag 4 september 2018 is Errol Janssen toegevoegd aan de Nationale Opsporingslijst.

Criminele carrière Bekijk groot formaat
Criminele carrière

Met een bijnaam als “Haagse Holleeder” mag duidelijk zijn dat Karel Pronk er een carrière in de criminaliteit op had zitten. Hij heeft vele jaren in de gevangenis doorgebracht na veroordelingen voor moord, drugshandel en geweldsdelicten.

De laatste jaren was het tamelijk rustig rond Pronk, waardoor het gerucht ging dat hij ‘met pensioen’ zou zijn. Hoewel hij geregeld op Ibiza vertoefde, woonde hij officieel nog in Nootdorp.

Meerdere schoten

Op die dinsdagochtend 7 augustus gaat Karel Pronk met een vriendin op de motor naar het Delftse koffiehuis Het Kalf. Ze drinken er samen iets, waarna ze net na 11.30 uur terugkomen bij de geparkeerde motorfiets.

Dan komt plotseling een man aanlopen die met gestrekte arm een vuurwapen op Pronk richt. De man haalt meerdere keren de trekker over en laat het slachtoffer levensgevaarlijk verwond achter.

Bekijk groot formaat

De inspanningen van de hulpdiensten mogen niet meer baten; Karel Pronk overlijdt ter plekke.

Wie heeft informatie over een motief voor de moord of over een mogelijke opdrachtgever? Of weet u wellicht iets over een recent conflict dat Karel Pronk had?

Matzwarte Harley Davidson Bekijk groot formaat
Matzwarte Harley Davidson

Een aantal getuigen noemt de 51-jarige Errol Janssen als de schutter. Hij zou na de moord vertrokken zijn op zijn matzwarte Harley Davidson met kenteken 72-MD-RS, in noordelijke richting over de Vrijenbanselaan.

Bekijk groot formaat

Na een kleine 500 meter zou hij rechtsaf de Insulindeweg in zijn geslagen, die overgaat in achtereenvolgens de Bonairestraat, Sint Jorisweg en Van Miereveltlaan. De laatst bekende plek waar de verdachte reed, is de Stalpaert van der Wieleweg.

Odulphusstraat

Opmerkelijk genoeg werd Janssen amper een uur later nog één keer gezien, toen hij in de Odulphusstraat zijn hond uitliet. Sindsdien ontbreekt van hem ieder spoor en is ook de locatie onbekend van Janssens zeer herkenbare motorfiets.

Wie heeft sinds 7 augustus de matzwarte Harley Davidson gezien? Een herkenbaar detail aan die motorfiets is, in rood, het getal ‘666’ op het achterspatbord.

Wie weet waar Errol Jansen, mogelijk in combinatie met de zwarte motorfiets, is geweest in het uur tussen het rijden over de Stalpaert van der Wieleweg en het uitlaten van de hond op de Odulphusstraat?

Kenmerken

Errol Janssen, geboren in maart 1967, is 1.76 meter lang en heeft een breed en krachtig postuur. Hij hanteert soms de naam Mick van der Laan, of kortweg ‘Mickey’.

Errol Janssen Bekijk groot formaat

Heel herkenbaar aan Janssen zijn de tatoeages op zijn voorhoofd en gezicht. Tijdens het schietincident bij het Kalverbos had de verdachte een motorhesje aan van Hells Angels.

Wie heeft informatie over de mogelijke verblijfplaats van Errol Janssen?

Schakel de politie in

De politie hoort graag van u als u weet waar Errol Janssen sinds 7 augustus is geweest of waar hij nu verblijft. Wanneer u Janssen ziet, benader hem dan onder geen beding zelf, maar schakel direct de politie in. Dat kan door een van de nummers op deze pagina te bellen, of via het online tipformulier.

Vanuit het buitenland kunt u bellen naar +31 79 345 9876.

© AVROTROS / Landelijke Eenheid