Weert - Verdachte gezocht voor betrokkenheid bij drugslabs

Woensdagochtend 3 oktober zijn er twee drugslabs opgerold aan de Breijbaan in Weert. Er zijn meerdere mensen bij de drugslabs betrokken, van wie er drie op heterdaad zijn aangehouden. Van zes anderen is de identiteit bij de politie bekend. Het team is nog op zoek naar de identiteit van een verdachte.

Zowel in een schuur als in een woning werd een drugslab aangetroffen voor het produceren van synthetische drugs. Ter plekke werden drie Brabanders aangehouden: een 26-jarige man uit Den Bosch, een 30-jarige man uit Valkenswaard en een 26-jarige Eindhovenaar. 

Onbekende plassende verdachte Bekijk groot formaat
Onbekende plassende verdachte

De verdachte naar wie de politie op zoek is, staat duidelijk op beeld. Terwijl hij luistert naar de roep van de natuur, registreert de camera hem in volle glorie. Wie herkent deze man?

Zijn rol bij de drugslabs is niet helemaal duidelijk. Mogelijke voerde hij commando’s uit, maar op de beelden is hij ook lopend te zien met een gasfles.

Wie herkent de man op de bewakingsbeelden?

Drugslab herkennen in uw omgeving Bekijk groot formaat
Drugslab herkennen in uw omgeving

Een drugslab is te herkennen aan een chemische geur rondom het pand. De geur die rondom het pand hangt, is alleen te ruiken wanneer mensen bezig zijn met het produceren van drugs. Ook wordt er regelmatig afval afgevoerd en worden materialen aangevoerd, vaak in busjes zonder logo en meestal ’s nachts. Doorgaans is het niet mogelijk om naar binnen te kijken; het zicht wordt belemmerd door spullen of afgeplakte ramen.

Heeft u een vermoeden van een drugslab of drugsdumping in uw omgeving? Neem contact op met de politie.

Wie heeft er meer informatie rondom de drugslabs?

© AVROTROS / Landelijke Eenheid