Soest - Vermissing Anne Faber (25)

Donderdag 12 oktober is Anne's lichaam gevonden in de omgeving van het Nulderpad in Zeewolde. De 27-jarige man uit Den Dolder die vast zit, wordt verdacht van betrokkenheid bij haar vermissing en dood.

Update Donderdag 12 oktober is een lichaam gevonden in de omgeving van het Nulderpad. Een verklaring van de verdachte, woensdagavond laat, leidde de politie naar deze plek. Uit forensisch onderzoek is gebleken dat het Anne Faber is, die sinds 29 september werd vermist. De 27-jarige man uit Den Dolder die vast zit, wordt verdacht van betrokkenheid bij haar vermissing en dood.

Afspelen Vermissing Anne Faber (25)

Anne vertrok afgelopen vrijdagmiddag 29 september om 17.00 uur voor een fietstocht, vanuit Utrecht. Rond 17.45 uur appte ze haar vriend dat ze bij Hollandsche Rading was, om 18.50 uur stuurde ze een selfie vanuit Baarn, gemaakt op deze kruising van de Hilversumse Straatweg en de Amsterdamse Straatweg. En om 19.06 uur reageert ze nog op een whatsapp bericht van haar vader. Sinds dat moment ontbreekt elk spoor van Anne.

Telefoongegevens Bekijk groot formaat
Telefoongegevens

Er is inmiddels gezocht in het bosgebied ten westen van Soest, maar daar is vooralsnog niets gevonden. De politie heeft inmiddels wel meer gegevens over waar Anne’s telefoon vrijdagavond nog actief is geweest. Uit de gegevens maken we op dat Anne de ANWB-route 115802 heeft gereden van nummer 64 in Soest in de richting van De Bilt, op vrijdag tussen 19.00 en 20.30 uur. Zover nu bekend is de GSM van Anne rond 19.30 uur in de omgeving van het Berkenlaantje te Soest uit het netwerk gegaan. 

Wie heeft een beveiligingscamera hangen? Bekijk groot formaat
Wie heeft een beveiligingscamera hangen?

Anne lijkt dus verder dan Baarn  te zijn gefietst.  Daarom wil de politie ook iedereen die bv. In Soest, Hilversum, De Bilt of de Lage en Hoge Vuursche of omgeving een beveiligingscamera bij zijn huis of bedrijf heeft hangen om hulp vragen. Staat die camera op straat gericht, dan wil ze  al die mensen vragen hun beelden uit te kijken van vrijdagavond 29 september 17.00 tot 24.00 uur. Mocht u op de beelden iemand zien die misschien op Anne lijkt of op zo’n zelfde omafiets Old Dutch Batavus met rekje en handremmen en rode sticker rijdt, stuur die beelden dan direct naar de politie via live.politie.nl of bel nu 0800-6070. 

Signalement Anne Bekijk groot formaat
Signalement Anne

Anne is 1.70 lang, heeft blond haar en blauwe ogen. Ze heeft op haar kin een moedervlekje, en in haar linker oor twee oorbellen: één goudkleurig knopje en één klein ringetje, in haar rechteroor alleen zo’n klein ringetje. Ze droeg vrijdag dus die groene regenjas, , die is wat langer, een ¾ model. 

Wie heeft Anne mogelijk nog gezien en/of heeft een beveiligingscamera hangen of de route waar ze mogelijk is geweest? 

Meer dan 2000 tips Bekijk groot formaat
Meer dan 2000 tips

Er zijn inmiddels meer dan 2000 tips binnengekomen. Vanwege die grote hoeveelheid kan helaas niet iedereen persoonlijk een terugkoppeling krijgen van de politie, maar het onderzoeksteam is ontzettend blij met hoe betrokken mensen meedenken.

Aanhouding verdachte

Zondag 8 oktober leidde onderzoeksinformatie naar een 27-jarige verdachte, die in een forensisch psychiatrische afdeling van een kliniek in Den Dolder zat. Hij zat een lange straf uit voor gewelds- en zedendelicten. In het kader van die straf was hij geleidelijk aan het terugkeren in de samenleving. Naast verhoor van de verdachte, worden ook zijn gangen nagegaan, vanaf de vermissing van Anne op vrijdag 29 september. Zo wordt in zijn woning onderzoek gedaan. Omdat de man in volledige beperking zit kan de politie op dit moment verder niets kwijt over deze verdachte. 

Dinsdag 10 oktober Bekijk groot formaat
Dinsdag 10 oktober

De zoektocht naar Anne gaat onverminderd door. Er is dinsdag 10 oktober met zo’n tweehonderd mensen van onder andere de ME, defensie en vrijwilligers gezocht in een gebied rond Den Dolder. Daarbij zijn wel spullen gevonden, maar die lijken op dit moment niet met Anne in verband te staan. 

Anne’s Iphone en dashcambeelden Bekijk groot formaat
Anne’s Iphone en dashcambeelden

Anne’s telefoon is nog niet gevonden. Dat was een Iphone met opvallende hoes van zwart met witte stippen. Mocht iemand die telefoon hebben gezien, laat het weten. Daarnaast kan de politie nog altijd hulp gebruiken van mensen die vrijdagavond 29 september in het gebied zijn geweest of wonen, waar Anne fietste en de route waar zij mogelijk naar op weg was. De politie is nog steeds benieuwd naar dashcambeelden van automobilisten die vrijdagavond de 29e bij Den Dolder reden, of van Soest naar De Bilt tussen ongeveer 19.00 en 20.30 uur.

Wie heeft mogelijk de Iphone van Anne Faber gevonden?

Wie reed vrijdag 29 september tussen 19.00 en 20.30 op de route waar Anne fietste en heeft dashcambeelden waar mogelijk iets op te zien is wat van belang zou kunnen zijn?

© AVROTROS / Landelijke Eenheid