Soest - Vermissing chefkok Edwin Takens (49)

De 49-jarige Edwin Takens uit Soest is sinds dinsdag 31 oktober vermist. Edwin is chefkok en heeft een eigen cateringbedrijf. Sinds augustus heeft hij ook een Brasserie in Almere. Zijn familie en vriendin maken zich ernstige zorgen om zijn lot.

Update 8 tips de afgelopen dagen maar Edwin is nog steeds spoorloos. Er zijn wel ontwikkelingen: Vorige week dachten we nog dat zijn auto daar de dag van zijn vermissing 14.30 pas stond, inmiddels is duidelijk dat zijn auto al om 11.30 bij het Paardenbos stond. Ergens in die anderhalf uur tussen 10 en half 12, moet Edwin dus zijn verdwenen.

Afspelen Vermissing chefkok Edwin Takens (49)

Edwin Takens is 49 jaar, 1.95 meter lang en kaal. Hij droeg toen hij verdween een donkerblauwe schipperstrui, blauwe spijkerbroek en bruine outdoorschoenen. Mogelijk droeg hij ook een bruine parka van Fjällräven

Paardenbos Bekijk groot formaat
Paardenbos

Op de middag van zijn vermissing werd zijn witte Renault Kangoo met kenteken 3VTB68 gevonden. Die stond op de parkeerplaats in de buurt van de kazerne van de Koninklijke Marechaussee aan de Amsterdamsestraatweg, dat wordt ook wel het Paardenbos genoemd. Daar was een plek waar Edwin wel vaker met zijn hondjes ging wandelen maar die had hij niet bij zich. Van Edwin ontbreekt nog elk spoor, ondanks allerlei zoekacties in de wijde omgeving door politie en defensie. Edwin kan slachtoffer zijn van een misdrijf, maar de politie houdt alle scenario’s open. Hij kan ook vrijwillig zijn verdwenen, en zelfs het scenario van zelfmoord kan niet worden uitgesloten. 

Dagindeling Edwin Bekijk groot formaat
Dagindeling Edwin

Edwin had een heel vaste routine. Opstaan, wandelen met de honden, broodje kopen, thuis ontbijten. Dan begon hij met werken en ging hij vaak weer terug naar de bakker voor de bestelling van brood voor zijn zaak. Dat heeft hij op de dag van zijn vermissing niet gedaan. Om 10.00 uur die dinsdagochtend 31 oktober is hij weggegaan met zijn Renault Kangoo. Inmiddels weten we dat die auto al dezelfde dag om 11.30 uur op de parkeerplaats stond. 

Wie heeft dinsdag 31 oktober vanaf 10.00 uur ‘s ochtends tot 11.30 uur Edwin Takens , al dan niet met zijn witte Renault Kangoo met kenteken 3VTB68 gezien, of natuurlijk daarna nog?

© AVROTROS / Landelijke Eenheid