Tilburg - Vernielingen kapperszaken op en rond Bernardusplein

Waarschijnlijk komen de vandalen uit de buurt

Update De 2 tips hebben nog naar de daders geleid, mogelijk zijn dat jongeren uit de buurt. Vraag blijft waarom ze nou juist die twee kappers moesten hebben. Is het een soort wraakactie? Blijf meedenken!

Afspelen Vernielingen kapperszaken op en rond Bernardusplein

In de nacht van zondag 6 op maandag 7 november 2016 worden door een groep jongeren vernielingen gepleegd bij twee kapperszaken. Waarschijnlijk komen de vandalen uit de buurt.

Kapsalon La Majirel Bekijk groot formaat
Kapsalon La Majirel

Maandagochtend 7 november ontdekt de eigenaar van kapsalon La Majirel aan het Bernardusplein dat ’s nachts een van de ruiten is ingegooid. Schade: 3000 euro. Er is een brandblusser leeggespoten door de brievenbus, binnen zit alles onder een bluspoeder. 

Kapperszaak Cas van den Broek Bekijk groot formaat
Kapperszaak Cas van den Broek

Diezelfde nacht blijkt hemelsbreed 750 meter verderop aan het Westerpark nog een kapper ook doelwit van vandalen te zijn geweest. Omdat bij kapperszaak Cas van den Broek een camera hangt is vastgelegd wat er gebeurt. Rond 04.40 uur is te zien dat drie mannen het raam proberen te rammen met een brandblusser, maar omdat het gelaagd glas is breekt het niet. 

De volgende dag Bekijk groot formaat
De volgende dag

Bij de zaak waar de brandblusser was leeggespoten, wordt meteen de nacht erna opnieuw een ruit ingegooid en opnieuw de zaak vol met bluspoeder gespoten. Weer alles schoonmaken, weer alle afspraken van de ochtend afbellen, ergernis en financiële schade.

Jongeren uit de buurt Bekijk groot formaat
Jongeren uit de buurt

De politie denkt dat de vernielingen zijn uitgevoerd door jongeren die daar in de buurt wonen of daar naar school gaan. 

Wie heeft een vermoeden wie deze vandalen zijn? 

© AVROTROS / Landelijke Eenheid