Beloning € 15.000,- (vijftienduizend euro)

Den Haag - Vragen rond dood Donald Vrijmoet (53)

Op woensdag 14 november 2018 rond 15.00 uur werd in zijn woning het levenloze lichaam aangetroffen van de 53-jarige Donald Vrijmoet. Hij is door geweld om het leven gekomen.

Update Dankzij het Mobile Media Lab hebben de rechercheurs meerdere mensen gesproken. Tot nu toe zo’n 12 tips, maar helaas nog niet de gouden. Geef u tip door aan de politie via 0800-6070.

Er is door de Hoofdofficier van Justitie in Den Haag een beloning uitgeloofd van 15.000 euro die leidt tot de oplossing van het onderzoek naar de dood van Donald Vrijmoet.

Donald Vrijmoet, bij veel mensen bekend als Don, leidde jarenlang een zwervend bestaan. Maar begin dit jaar betrok hij een appartement aan het Rietveen in Den Haag, vlakbij De Uithof. Daar vonden medewerkers van een zorginstantie die woensdagmiddag Vrijmoets lichaam.

Mobile Media Lab in actie Bekijk groot formaat
Mobile Media Lab in actie

Woensdag 30 en donderdag 31 januari staat het Mobile Media Lab van de politie op plaatsen waar Don Vrijmoet regelmatig kwam. In het Mobile Media Lab zitten rechercheurs voor u klaar om in gesprek te gaan over Don Vrijmoet. U kunt het lab op de volgende plaatsen vinden:


Woensdag 30 januari 2019:

13.00 - 16.00 uur - Mobile Media Lab staat op de Alberdastraat

17.00 - 21.00 uur - Mobile Media Lab staat op de Zilverstraat – Dedemsvaartweg.


Donderdag 31 januari 2019

13.00-17.00 uur - Mobile Media Lab staat op de Grote Marktstraat

18.30-22.00 uur - Mobile Media Lab staat op de Wenkebachstraat, tussen Zuigerstraat en Noordpolderkade.

Laatste levensteken Donald Vrijmoet Bekijk groot formaat
Laatste levensteken Donald Vrijmoet

Op 8 november rond 14:30 is op bewakingsbeelden te zien dat Donald Vrijmoet boodschappen doet bij winkels aan de Stede. Hij pint, diezelfde dag, rond 16.30 uur nog in het centrum van Den Haag. 

Periode tussen 8 en 14 november

De politie wil graag meer duidelijkheid over de periode tussen zijn laatste levensteken (8 november) en het moment dat Vrijmoet is gevonden (14 november). Heeft u gedurende deze periode iets opvallends gezien rondom zijn woning aan de Rietveen in Den Haag? Geef uw tip a.u.b. door aan de tiplijn: 0800 – 6070. 

Ruit ingegooid Bekijk groot formaat
Ruit ingegooid

Het is onduidelijk waarom Vrijmoet om het leven is gebracht. Zijn deur stond regelmatig open, waardoor anderen zo bij hem naar binnen konden lopen. Ook of er door zijn drugsgebruik conflicten speelde, of dat hij wellicht schulden had, is onduidelijk. 

Opvallend is dat er in het weekend voor het aantreffen van het lichaam van Donald, ergens tussen 9 en 11 november, gepoogd is om de ruiten van zijn appartement in te gooien. Dit is niet gelukt, omdat de woning dubbel glas heeft. Wel is het ruitje van de portiek toen ingegooid. Mogelijk staat dit incident in relatie met de dood van Donald. Heeft u iets hiervan gezien? Geef uw informatie door aan de politie. 

Ook als u informatie heeft over het leven dat Vrijmoet leidde, hoort de politie dat heel graag van u. Waar hield hij zich mee bezig en met wie ging hij om? Met wie had hij wellicht ruzie en wie zou hem mogelijk iets aan willen doen? 

Tramlijn 4 Bekijk groot formaat
Tramlijn 4

Vrijmoet reisde vaak met de Haagse tram, met name met Lijn 4. Die heeft een halte vlakbij het Rietveen en rijdt via Den Haag Centraal in de richting van Voorburg en Zoetermeer.

Daarnaast kwam het slachtoffer vaak op plekken waar dak- en thuislozen hun toevlucht zoeken. Zo bezocht hij in Den Haag geregeld:

Bekijk groot formaat

het Leger de Heils aan de Wagenstraat,

Bekijk groot formaat

woonzorgcentrum Wenckebach aan de Noordpolderkade

Bekijk groot formaat

opvang MiCasa aan de Zichtenburglaan

Bekijk groot formaat

het Sterhuis aan de Rozenbottelstraat

Bekijk groot formaat

het Leger des Heils nachtopvang aan de Zilverstraat 

Bekijk groot formaat

en het aandachtscentrum aan de Schoolstraat. 

Andere plekken waar Vrijmoet vaak kwam zijn de Albert Heijn en de Jumbo aan de Stede.

Uw informatie Bekijk groot formaat
Uw informatie

Wie is of zijn verantwoordelijk voor de dood van Donald Vrijmoet? Elk beetje informatie kan van groot belang zijn in dit onderzoek. Geef door wat u weet via 0800-6070 of via het online tipformulier. 

Wilt u anoniem blijven, belt u dan met ‘M’ op nummer 0800-7000.

© AVROTROS / Landelijke Eenheid