Den Haag - Vragen rond dood Donald Vrijmoet (53)

Op woensdag 14 november 2018 rond 15.00 uur werd in zijn woning het levenloze lichaam aangetroffen van de 53-jarige Donald Vrijmoet. Hij is door geweld om het leven gekomen.

Update De rechercheurs zijn sinds de uitzending in gesprek met 14 tipgevers, bedankt voor het meedenken!

Donald Vrijmoet, bij veel mensen bekend als Don, leidde jarenlang een zwervend bestaan. Maar begin dit jaar betrok hij een appartement aan het Rietveen in Den Haag, vlakbij De Uithof. Daar vonden medewerkers van een zorginstantie die woensdagmiddag Vrijmoets lichaam.

Oproep Bekijk groot formaat
Oproep

De politie vraagt uw hulp om een beeld te kunnen krijgen van de laatste maanden en dagen van het slachtoffer. Iedereen die Vrijmoet heeft gezien of gesproken op woensdag 14 november of in de periode ervoor, wordt verzocht contact op te nemen.

Ook als u informatie heeft over het leven dat Vrijmoet leidde, hoort de politie dat heel graag van u. Waar hield hij zich mee bezig en met wie ging hij om? Met wie had hij wellicht ruzie en wie zou hem mogelijk iets aan willen doen?

Tramlijn 4 Bekijk groot formaat
Tramlijn 4

Vrijmoet reisde vaak met de Haagse tram, met name met Lijn 4. Die heeft een halte vlakbij het Rietveen en rijdt via Den Haag Centraal in de richting van Voorburg en Zoetermeer.

Daarnaast kwam het slachtoffer vaak op plekken waar dak- en thuislozen hun toevlucht zoeken. Zo bezocht hij in Den Haag geregeld:

Bekijk groot formaat

het Leger de Heils aan de Wagenstraat,

Bekijk groot formaat

wijkcentrum Bouwlust aan de Eekhoornkade,

Bekijk groot formaat

woonzorgcentrum Wenckebach aan de Noordpolderkade

Bekijk groot formaat

en opvang MiCasa aan het Zichtenburg.

Andere plekken waar Vrijmoet vaak kwam zijn het Aandachtscentrum aan de Schoolstraat en de Albert Heijn en de Jumbo aan de Stede.

Uw informatie Bekijk groot formaat
Uw informatie

Wie is of zijn verantwoordelijk voor de dood van Donald Vrijmoet? Ieder beetje informatie kan van groot belang zijn in dit onderzoek. Geef door wat u weet via 0800-6070 of via het online tipformulier

Wilt u anoniem blijven, belt u dan met ‘M’ op nummer 0800-7000.

© AVROTROS / Landelijke Eenheid