Losser - Vrouw (86) door twee oplichtsters gerold

Een 86-jarige vrouw uit Losser wil een gevallen vrouw helpen, maar wordt als dank beroofd van haar pinpas. Van de twee vrouwelijke daders zijn er bewakingsbeelden.

Update In de week na de uitzending van 3 april kwam u met 8 tips. Het lijkt erop dat één van de oplichtsters is herkend, maar er is nog geen aanhouding te melden.

Afspelen Vrouw (86) door twee oplichtsters gerold

De oudere dame pint op 20 januari 2017 bij de kassa in de Zeeman in Losser, als haar pincode stiekem wordt afgekeken door twee vrouwen.

Heeft u informatie die misschien kan helpen bij het oplossen? Geef uw tip rechtstreeks door aan de rechercheurs van deze zaak!

Bekijk groot formaat

Eenmaal thuis ziet ze voor haar appartement aan de Kostersgaarden een vrouw vallen. Ze besluit haar te helpen en wil uit haar schuur een stoel voor de vrouw pakken.

Zakkenrollen

Als ze na de stoel gehaald te hebben teruggaat naar haar schuur om iets op te ruimen loopt er een vrouw mee. Die laat de oudere vrouw struikelen in haar schuur en bij het weer omhoog helpen rolt ze de bejaarde vrouw van haar pinpas.

Pinfraude Bekijk groot formaat
Pinfraude

Voordat de oudere dame haar zoon die haar bankzaken regelt kan waarschuwen dat haar pas gerold is, is er door die vrouwen al 600 euro van haar rekening gehaald.

Wie (her)kent de vrouwen op de bewakingsbeelden?

Tips na de uitzending Bekijk groot formaat
Tips na de uitzending

Na onze uitzending van december 2017 kwamen er tips over de twee vrouwelijke daders en inmiddels is duidelijk dat deze zelfde vrouwen dezelfde dag ook in Rijssen hebben toegeslagen. Daar zijn nog veel duidelijker opnamen van hen gemaakt. 

Bewakingsbeelden uit Rijssen Bekijk groot formaat
Bewakingsbeelden uit Rijssen

Op de bewakingsbeelden zijn ze van top tot teen in de Action te zien. Daarna komt vooral een van hen goed in beeld, de ander staat op de achtergrond. De vrouw neemt geld op met een pas die ze even eerder hebben gestolen van een 82-jarige dame. Ook in Rijssen voerden ze daarbij een toneelstukje op. Die mevrouw ‘hielpen’ ze even met haar winkelwagentje dat ze wat moeilijk in bedwang kon houden omdat het glad was. Daarbij stootten ze tegen haar aan en werd haar pas gerold. Even eerder hadden ze de pincode afgekeken, toen mevrouw geld opnam.

© AVROTROS / Landelijke Eenheid